Trenurile ar putea să revina pe traseul Rădăuți – Putna

Trenurile ar putea să revina pe traseul Rădăuți - Putna

Proiectul de redeschidere a liniei Rădăuți – Putna, preluat anul trecut de la comunitatea din Putna pentru redeschiderea circulației feroviare către mormântul lui Ștefan cel Mare a înregistrat primii pași concreți.

Directorul general CFR SA, Ioan Gavrilă, Director Sucursala Regională CF Iasi, Radu Pipa, Constantin Axinia, Directorul Sucursalei Regională Transport Feroviar Călători Iași, alături de președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, Grigore Mare, au inspectat întreaga secție Rădăuți-Putna pentru a vedea exact care sunt lucrările necesare pentru redeschiderea sectorului de cale ferată către Putna.

La Mănăstirea Putna au fost întâmpinați de primarul din localitate, Gheorghe Coroamă, și de părintele Dosoftei, în numele părintelui stareț Melchisedec Velnic. În urma discuțiilor de la Putna, s-a desprins nevoia ca autoritățile locale de pe traseu să colaboreze în acest demers comun, atât pentru eliberarea de documente necesare pentru lucrări și amenajări, cât și pentru sprijin în igienizarea și amenajarea peroanelor pentru redeschiderea de halte acolo unde este afluență mai mare de călători.

Suntem încrezători că acest demers comun va culmina cu redeschiderea circulației feroviare pe acest traseu istoric, cu atât mai mult în contextul Anului Centenar și al faptului că anul acesta se împlinesc 120 de ani de la deschiderea Gării Putna, anunță Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.Foto&info: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane

1.115 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *