Trenurile de oțel greu din Australia au parcurs peste 4 milioane de kilometri fără mecanic cu prima tehnologie de acest tip din lume

Trenurile de oțel greu din Australia au parcurs peste 4 milioane de kilometri fără mecanic cu prima tehnologie de acest tip din lume

Rio Tinto impreună cu reprezentanții guvernului Australiei de Vest și partenerul tehnologic de proiect Hitachi Rail STS, anunța desfășurarea cu succes a AutoHaul , prima rețea automată de transport feroviar pe distanțe lungi. Trenurile AutoHaul, care oferă beneficii de siguranță și productivitate pentru afacerile de minereu de fier ale companiei Rio Tinto, au urcat ferm poziția Australiei de Vest și a industriei feroviare de cale ferată ca lider mondial în dezvoltarea și aplicarea în comun a tehnologiei feroviare.

Astăzi, trenurile lungi de de 2.4 kilometri, monitorizate la distanță de la un centru de operare din Perth, rulează într-o rețea extinsă de 1.700 kilometri de cale ferată, furnizând minereu de fier de la 16 mine până la porturile din Dampier și Cape Lambert. Aceste trenuri au călătorit în siguranță cu mai mult de 4,5 milioane de kilometri în mod autonom, deoarece au fost lansate pentru prima dată anul trecut.

Această premieră mondială a fost posibilă prin colaborarea strânsă cu partenerii de proiect din Japonia, SUA și Australia. Aceștia includ Hitachi Rail, Caliber, New York Air Brake, Wabtec și alții care au oferit expertiza, inovația și software-ul necesar pentru a face AutoHaul un succes. Mai mulți dintre acești parteneri au o prezență puternică în WA și s-au angajat să continue să investească la nivel local.

Rezultatele anterioare ale implementării AutoHaul evidențiază potențialul tehnologiei de a îmbunătăți productivitatea, de a crește flexibilitatea și de a reduce blocajele din sistemul de minereu de fier al companiei Rio Tinto. Operațiunile Pilbara ale Rio Tinto se transformă, în conformitate cu condițiile pieței, iar AutoHaul este o componentă vitală în creșterea flexibilității și siguranței sistemului.

Programul AutoHaul de 940 de milioane de dolari utilizează trenuri automate pentru a transporta minereu de fier către facilitățile Rio Tinto din regiunea Pilbara din Australia de Vest, monitorizată de la 1500 de kilometri distanță în Perth. Rio Tinto operează aproximativ 200 de locomotive pe cea mai mare rețea feroviară privată din Australia. În decembrie, a fost finalizată implementarea software-ului pe locomotivele Rio Tinto.

Trenurile autonome îmbunătățesc siguranța prin reducerea riscului la trecerile de nivel și răspunsurile automate la restricțiile de viteză și alarmele. AutoHaul elimină, de asemenea, nevoia de aproape 1,5 milioane de kilometri de călătorie pe an, necesară pentru a transporta mecanicii la și de la trenuri la mijlocul călătoriei.

Distanța medie de retur a acestor trenuri este de aproximativ 800 de kilometri, cu un ciclu mediu de călătorie, inclusiv încărcare și dumping, cu aproximativ 40 de ore. Locomotivele care transportă autonom cu software-ul AutoHaul sunt echipate cu camere de bord care permit o monitorizare constantă de la Centrul de Operații din Perth. Toate traversările feroviare publice de pe rețea sunt dotate cu camere CCTV și au fost modernizate la cele mai înalte standarde de siguranță.Foto&info: Rio Tinto

821 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *