Un nou studiu indică o cerere ridicată pentru transportul cu trenuri de mare viteză în Texas

Un nou studiu indică o cerere ridicată pentru transportul cu trenuri de mare viteză în Texas

Cu o creștere semnificativă față de acum doi ani, acum 16 milioane de oameni călătoresc între Houston și North Texas anual, și o majoritate covârșitoare din Texans spune că ar dori să folosească un tren de mare viteză ca un mod de transport sigur și de încredere pentru aceste rute. Acestea sunt printre principalele concluzii ale unui studiu actualizat privind tendințele de călătorie, Transforming Travel in Texas, care a analizat piața pe care o va servi trenul de mare viteză din Texas.

Studiul, conținând noi cercetări și analize efectuate de L.E.K., raportează că trenul de mare viteză ar putea reduce timpul de călătorie cu 60-90 de minute în medie, făcând conexiunea globală între Houston și Texas de Nord mai rapidă decât cu avioanele sau călătoriile auto. Texas Central, dezvoltatorii serviciului de trenuri de mare viteză, a lansat studiul actualizat, care indică faptul că prognoza ridershipului a crescut în ultimii doi ani. Studiul estimează că aproape 6 milioane de pasageri vor utiliza trenul anual până în 2029 și că va ajunge la peste 13 milioane de pasageri anual până în 2050. Trenul de 300 km/h va conecta regiunile în 90 de minute, cu o oprire în Valea Brazos.

Printre cele mai importante rezultate ale studiului, enumerăm:
– Economia în creștere și boom-ul populației vor contribui la succesul trenului de mare viteză din Texas. În 2015, aproximativ 14 milioane de persoane au călătorit anual între Houston și North Texas, iar cifra a crescut la 16 milioane în 2017.
– Coridorul din Houston-North Texas este de așteptat să crească cu 1,5% pe an până în 2050, aproape dublu față de cel național in medie. Acest lucru este de așteptat să adauge încă 10 milioane de locuitori în zonă până în 2050, cel mai probabil locuind în zonele urbane din Houston și North Texas. Combinate, călătoriile Houston-Nord-Texas sunt estimate să ajungă la aproximativ 40 de milioane de călători.
– Trenul de tren de mare viteză din Texas este de așteptat să economisească între 60 și 90 de minute pe călătorie între aceste zone majore metropolitane. Mai mult, stațiile vor fi la maxim de 60 de minute de mers cu mașina pentru 80% din rezidenții zonei, permițând accesul la rețelele de autostrăzi existente și în rețelele de transport public extinse ale fiecărei regiuni.
– O majoritate copleșitoare a texanilor (85% dintre cei chestionați) care au călătorit între Greater Houston și North Texas, în ultimele 12 luni, spun că vor folosi trenul de mare viteză din Texas în multe circumstanțe, potrivit unui studiu al călătorilor. Apoi, 72% spun că sigur sau probabil ar folosi serviciul acum dacă ar fi disponibil.Foto&info: Texas Central

1.088 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *