Tramvaiul Siemens pentru Doha a primit premiul iF Design

Tramvaiul Siemens pentru Doha a primit premiul iF Design

Tramvaiul Siemens Avenio pentru Doha, Emiratele Qatarului, a fost onorat cu premiul iF Design 2018. Siemens a dezvoltat designul premiat împreună cu agenția de design „Yellow Window”. Linii pure, suprafețe albe generoase și ferestre întunecate caracterizează exteriorul tramvaiului. Interiorul are o ambianță luminată și aerisită, în timp ce nuanțele speciale de pe acoperiș și geamurile izolate colorate mențin temperaturi interioare confortabile. Țesăturile de scaun subțire și polii de prindere elegant proiectați subliniază caracterul modern al tramvaiului și oferă o experiență plăcută pentru pasageri.

„Designul tramvaiului Avenio atemporal și futurist completează în mod ideal arhitectura modernă din Doha. Operațiunea planificată a tramvaiului, fără linii aeriene de contact, face ca modelul Avenio să fie un model de tranzit rapid pe calea ferată”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al diviziei de mobilitate de la Siemens.

Siemens a fost însărcinat în 2012 de către Fundația Qatar (QF) să livreze un sistem de tramvai la cheie pentru Doha. Avenio va funcționa complet fără linii aeriene de contact pe un traseu de 11,5 kilometri din Orașul Educațional din Doha.Comentând acest premiu, Ghanim Al-Ibrahim, director executiv al Direcției Proiecte de Capital, QF, a declarat: „Suntem încântați să vedem că noul sistem de tramvaie din Doha primește recunoașterea internațională pentru designul său de ultimă oră. De la inițiativele privind energia din surse regenerabile la clădirile verzi până la programele de viață sănătoasă, sistemul de tramvai este esențial pentru obiectivul QF de a transforma City Education într-un „oraș inteligent” ecologic, cu emisii reduse de carbon și îmbunătățirea drastică a vieților locuitorilor „.
Tramvaiele sunt echipate cu un sistem hibrid de stocare a energiei Sitras HES, care se încarcă rapid în timpul opririlor. Operarea tramvaiului fără o linie de contact aeriană deschide noi perspective pentru proiectarea vehiculelor și va avea un impact pozitiv asupra peisajului urban. Siemens va livra un total de 19 tramvaie cu trei secțiuni la Doha.

În ultimii 65 de ani, premiul anual iF Design a fost considerat un sigiliu prestigios de calitate pentru un design remarcabil. Un juriu format din 63 de experți a selectat câștigătorul premiului din acest an dintr-un total de 6.400 de înregistrări din 54 de țări. Siemens a primit premiul în cadrul disciplinei Product Design, categoria Automobiles / Vehicles.

Foto: Andrei Marian

823 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *