Tramvaiul Siemens Avenio M pentru Ulm câștigă premiul Red Dot

Tramvaiul Siemens Avenio M pentru Ulm câștigă premiul Red Dot

Tramvaiul Siemens Avenio M, conceput pentru Ulm, Germania, a câștigat prestigiosul premiu Red Dot. SWU Verkehr GmbH a comandat 12 tramvaie articulate Avenio M de la Siemens în mai 2015. Tramvaiele sunt optimizate pentru a funcționa pe rutele din Ulm cu zonele lor abrupte și vor servi pe linia 1 și noua linie 2.

Designul tramvaiului îmbunătățește experiența și confortul pasagerilor și, ca și modelul predecesor Combino, a fost adaptat în special pentru Ulm de către Busse Design + Engineering, partenerul de design al SWU Verkehr. Proiectarea noului tramvai în față și spate diferă de cea a modelelor Combino utilizate anterior. Tramvaiele noi au adaptat designul actual al SWU și sunt finisate în culori de albastru, gri deschis și alb. Profilul lateral curbat tipic de pe capătul frontal a fost rafinat ulterior. Interiorul este ușor și prietenos. Stilul și designul interior al tramvaiului de bază au fost create de o echipă de la Siemens și de studioul de design „Window Yellow”. De asemenea, modelul Siemens Avenio M stabilește standarde privind siguranța: sistemul de avertizare a coliziunilor „Siemens Tram Assistant” ajută vatmanul să evite accidentele.

„În multe privințe, am reușit să îmbunătățim și mai mult atracția vizuală din Ulm cu noua serie de tramvaie. Tramvaiele pentru Ulm vor ieși și mai mult în vedere pentru locuitorii noștri”, a declarat André Dillmann, Managing Director al SWU Verkehr.
Tramvaiul Siemens Avenio M pentru Ulm câștigă premiul Red Dot
„În dezvoltarea Avenio, am crezut că tramvaiele ar trebui să se armonizeze bine cu peisajul urban, să fie optim adaptate infrastructurii urbane existente și să îndeplinească toate cerințele pentru capacitate, precum și pentru designul interior și exterior. confirmat de al doilea premiu Red Dot pentru familia noastră Avenio „, a declarat Sabrina Soussan, director executiv al diviziei Siemens Mobility.

Siemens a primit anterior premiul Red Dot pentru proiectarea produselor în 2015 pentru trenul de mare viteză Velaro. Anul trecut, designul companiei pentru tramvaiele Avenio pentru Doha, Qatar, a câștigat premiul.

Design Zentrum Nordrhein Westfalen a onorat designul internațional de produse cu faimosul său „Red Dot” din 1955. Numeroși producători și designeri de o mare varietate de produse industriale intră în competiția anuală pentru premiul de design de renume internațional. În acest an, juriul a primit înregistrări din 59 de țări. Numai design-urile cu cea mai convingătoare „calitate superioară a designului” primesc râvnitul „Red Dot” de la juriu. Premiile au fost prezentate în Essen, Germania.Foto&info: Siemens

2.150 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *