Tramvaiul CH PPC 4036 revine pe linia 41 iar STB SA și mobilitate.eu au clarificat rezolvarea problemelor legate de refugiile liniei 41

Tramvaiul CH PPC 4036 revine pe linia 41 iar STB SA și mobilitate.eu au clarificat rezolvarea problemelor legate de refugiile liniei 41

Mobilitate.eu a început la finalul anului 2020 o serie de demersuri și materiale în care a dorit să atraga atenția asupra unor probleme ce au dus la reducerea calității serviciului de transport pe linia 41, un traseu care mereu a fost prioritar pentru proiecte de modernizare, încă din anii 90 când aici au fost aduse tramvaie modernizate la FAUR și Electroputere, iar linia fost prima din oraș modernizată, realizată în anul 2002 ca traseu de metrou ușor, ulterior parcul acesteia fiind modernizat constant cu noile vagoane CH PPC și ulterior un lot mai mic de vagoane V3A cu acționare asincron. Totuși, în ultimul an, proiectele ce vizează această linie au fost greșit abordate, fapt pentru care am realizat demersurile necesare. După o serie de răspunsuri care nu au dus la lămurirea situației, conducerea STB SA a invitat redacția mobilitate.eu la o discuție pentru rezolvarea și lămurirea aspectelor, în data de 12.01.2021, urmând ca să existe o colaborare mai strânsă și operativă pentru lămurirea și rezolvarea mai rapidă diferitelor probleme pe viitor.

Astfel, conform STB SA, tramvaiul CH PPC reparat capital, care fusese luat din parcul liniei 41 după reparația capitală, a fost trimis pe liniile 1/10 în scopul promovării proiectului, iar începând de luni, 18 ianuarie, acesta revine în parcul liniei 41. Mobilitate.eu salută decizia, tramvaiul fiind luat de pe linia 41 unde parcul necesită reparații capitale, 4036 fiind primul vagon din seria CH PPC a liniei care a beneficiat de procedură, în lucru în URAC fiind mai multe vagoane, printre care 224, 4014 și 4020.

Legat de problema evoluției lente a proiectului de modernizare a peroanelor liniei 41, STB SA spune că acesta este încetinit de lipsa fondurilor necesare, cauzată de blocarea conturilor primăriei capitalei, care este responsabilă și de bugetul de investiții al STB SA. Proiectul ar putea fi reluat imediat ce există un buget pe 2021. STB SA are realizate proiectele noilor peroane pentru tot traseul liniei 41, urmând ca imediat ce sunt deblocate fondurile pentru proiecte, să fie demarate noi lucrări. Există proiecte și pentru stațiile de la Cașin și Agronomie, inclusiv avizele necesare pentru construcție și reconfigurarea infrastructurii rutiere.

În problema refugiilor pentru călători aferente peroanelor, STB SA spune că cele montate în stația de la Ion Mihalache, sens Ghencea, sunt un prototip de refugiu, urmând ca pentru următoarele să fie realizată o procedură de achiziție de către Primăria Capitalei, proiectul acestor refugii fiind gestionat de primărie, nu de STB SA. Urmează ca mobilitate.eu să solicite informații despre această lucrare și la PMB.

Mobilitate.eu consideră vitală colaborarea cu STB SA și remedierea problemelor în timp real, STB SA fiind totuși pe drumul cel bun în optimizarea serviciilor de transport și a întreținerii parcului circulant, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă din cauza blocării conturilor primăriei generale.



Foto: mobilitate.eu

2.349 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *