Tramvaiele circulă din nou la Aeroport Băneasa dar sunt blocate de mașinile care circulă pe contrasens pe Bulevardul Aerogării

La mai bine de 12 ani de la închiderea acestuia, terminalul de la Aeroport Băneasa este din nou funcțional, cu un aspect nou și modern, realizat de STB SA prin Direcția Infrastructură, cu peron nou, macaze funcționale și ghidaje pentru nevăzători. Calea de rulare utilizează soluții constructive moderne, cu amortizarea vibrațiilor și a zgomotului, astfel tramvaiul nu mai este o povară pentru localnici, ci un mijloc de transport eficient și care pe parcurs va oferi și condiții mai bune de călătorie, STB SA urmând să introducă și tramvaie cu Podea Parțial Coborâtă pe acest traseu. Mai mult, importanța liniei 5 este una vitală pentru oraș, realizând rapid legătura cu centrul orașului odată ce toata calea de rulare va fi modernizată, până la finalul lui 2024.

În prezent Primăria Capitalei are în derulare și în curs de atribuire procedura de licitație pentru proiectul de “Reabilitare sistem rutier pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu de la Șos. Ștefan Cel Mare la Pod Băneasa”. Au fost depuse două oferte de la asocieri conduse de Tancrad – Erbașu și MariVila – Luxten, urmând ca atribuirea să aibă loc până în primăvara anului 2024.

Întregul traseu are 14,4 km cale simpla din care portiunile modernizatesunt: terminalul Sf. Vineri, Str. Sf. Vineri, Calea Mosilor pana la intersectia cu Str. Dr. Alexandru Paleologu, Str. Tunari, Pasaj Baneasa si B-dul. Aerogarii pana la bucla de Întoarcere de pe Str. Gratioasa (exclusiv bucla) adica 2, 1 km cale simpla. Lungimea totala a tronsoanelor linie curenta care se va moderniza este de 4,25 km cale dubla. Pe traseul liniei de tramvai 5 se vor moderniza 15 peroane.

Obiectivele urmarite prin modernizarea liniei de tramvai 5 , sunt urmatoarele:
– in cazul mentinerii tipului de tramvai existent si o crestere a vitezei de exploatare cu 30% ca urmare a modernizarii caii de rulare si a delimitarii amprizei liniei de tramvai pe B-dul. Barbu Vacarescu vom avea:
. Cresterea fluxului de calatori la orele de varf, cu circa 18, 18% respectiv cu 394 calatori pe ora;
. Scaderea intervalului de succedare a tramvaielor, fata de valorile actuale, cu pana la 15, 4%;
. Cresterea numarului de curse efectuate de tramvaiele aflate pe traseu, cu aproximativ 18%;

Din păcate deschiderea capătului aduce o nouă problemă în fluxul de circulație al tramvaielor, la plecarea acestora pe Bulevardul Aerogării, tramvaiele sunt blocate minute bune de mașinile care circulă pe contrasens, fiind necesară delimitarea fizică a acesteia. La momentul sesiunii foto au trecut aproximativ 4 minute până când tramvaiul a ajuns la prima stație de la ieșirea din capăt.

Foto: mobilitate.eu1.339 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *