Tramvaiele din Botoșani vor fi înlocuite cu autobuze pana la modernizarea rețelei

Tramvaiele din Botoșani vor fi înlocuite cu autobuze

Primarul municipiului Botoșani, anunță că a fost semnat contractul pentru achiziția în leasing operațional a 9 autobuze Isuzu Citibus, care urmează să înlocuiască tramvaiele din oraș.

Acesta declară că „Sunt bucuros că astăzi s-a semnat, în sala de consiliu a Primăriei, contractul prin care aducem la Botoșani autobuzele noi, marca Isuzu, care vor înlocui, peste câteva săptămâni, actualele tramvaie.
Reușim astfel să scoatem din trafic vagoanele care, din nefericire, au fost implicate în ultima perioadă în evenimente rutiere minore din cauza stării precare a căii de rulare.
Am reușit astfel să mă țin de cuvânt în ceea ce privește introducerea în cel mai scurt timp posibil a unor autobuze moderne în transportul public de călători din municipiul nostru. Țin să felicit echipa de la Eltrans pentru operativitatea cu care au parcurs etapele procedurale prevăzute de lege pentru a putea achiziționa în leasing operațional cele 9 autobuze noi, care vor înlocui actualele tramvaie atât pe traseul 101, cât și pe 102.
În următorii ani, adică în intervalul în care va fi reabilitată calea de rulare și vor fi achiziționate tramvaie noi, transportul în comun al botoșănenilor va fi asigurat de aceste autobuze moderne, cu o capacitate de 73 de persoane fiecare, confortabile, ușor de accesat de la nivelul stațiilor inclusiv de către persoanele cu dizabilități, dotate cu aer condiționat și aparatură de sonorizare.”Foto&info: Catalin Mugurel Flutur/Facebook

3.494 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *