Primele 18 tramvaie noi pe linia Viena – Baden au fost livrate și introduse în circulație după lansarea acestora la finalul lui 2022

Primele 18 tramvaie noi pe linia Viena – Baden au fost livrate și introduse în circulație după lansarea acestora la finalul lui 2022

Primul tramvai al modelului TW500 a ieșit pe șine pentru prima dată la sfârșitul lunii decembrie 2022. Odată cu începerea operațiunilor regulate la începutul lunii ianuarie, au continuat livrările din partea Alstom a noilor tramvaie performante pentru linia Viena – Baden.

Tramvaiele de ultimă generație TW500 cu podea joasă au parcurs deja un total de aproximativ 400.000 de kilometri în serviciul de pasageri. Pe parcursul verii, vor fi livrate alte șase tramvaie, urmând să fie livrate alte șase seturi la începutul lui 2024. Wiener Lokalbahnen a semnat deja acordul pentru cele 12 tramvaie suplimentare ca parte a opțiunii contractuale. După livrare, un total de 30 de tramvaie de nouă generație vor fi pe ruta Badner Bahn.

„Suntem foarte încântați că atât de multe tramvaie ale noului Badner Bahn sunt deja în serviciul cu pasageri și numărul este în continuă creștere. Tramvaiele noi sunt foarte bine primite de către pasagerii noștri. Aceștia apreciază confortul suplimentar datorită accesibilității, mai multor locuri și mai mult spațiu pentru cărucioare și scaune cu rotile. Acum, în sezonul cald, beneficiază și de aerul condiționat al vehiculelor noastre”, spune Monika Unterholzner, Managing Director Wiener Lokalbahnen.

„Tramvaiele moderne sporesc și mai mult atractivitatea Badner Bahn pentru pasageri. Ca alternativă ecologică la mașină, calea ferată aduce o contribuție semnificativă la protecția climei. Succesul tot mai mare al Badner Bahn arată importanța cooperării strânse între fiecare stat federal, așa cum se practică în VOR de aproape 40 de ani”, subliniază din partea Verkehrsverbund Ost-Region (VOR), Karin Zipperer și Wolfgang Schroll.

Foto&info: Wiener Lokalbahnen

989 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *