TPBI demarează procedurile pentru realizarea unei noi stații de tren la PO Buciumeni

CFR Călători introduce o nouă pereche de trenuri între București și Urziceni

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti – Ilfov, a demarat procedura de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate pentru achizitia de: „Serviciu de intocmire studiu de fezabilitate (SF) Realizarea și amenajarea pct. de oprire feroviar nou Buciumeni, partea a proiectului ”Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urbarban in B-IF”„.

Proiectul de introducere a serviciilor de tren urban și metropolitan în zona București – Ilfov va fi unul cu o putere transformativă majoră la nivelul întregii zone funcționale din jurul capitalei și va contribui la atingere obiectivelor de dezvoltare urbană durabilă specificate la nivel european în Agenda Urbană, Noua Cartă de la Leipzig și Pactul Ecologic European, la nivel național în Politica Urbană a României, în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030, în Master-planul General de Transport actualizat (2021), în Strategiile Integrate de Dezvoltare a Municipiului Bucuresti și Județului Ilfov și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă orizont 2030.

Conform proiectului realizat de TPBI, pentru cele două noi peroane ale stației se vor executa următoarele lucrări:

Peronul de la linia I va avea o lungime de 150,00m, o lățime de minim 3,00m și va avea cotă +0,38 m față de N.S.S. Stratul finit al peronului se va executa din mixturi asfaltice. În capetele peronului se va executa câte o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și scări din beton armat monolit, la mijlocul peronului, finisajul fiind din beton aparent amprentat. Pentru protecția călătorilor și dirijarea fluxului de călători, rampa, scările, toată lungimea peronului, precum și capătul acestuia vor fi protejate cu parapet de protecție din țeavă galvanizată. Pe marginea peronului se va aplica un marcaj sub forma unei benzi de avertizare pentru persoanele cu dizabilități. Pentru confortul călătorilor în condiții meteo necorespunzătoare, vor fi prevazute trei (3) refugii pentru călători, alcătuite din policarbonat, pe structură metalică. Fiecare refugiu va fi prevăzut cu scaune rezistente de exterior – 10 buc. Se vor prevedea 2 coșuri de gunoi metalice, cu scrumieră pentru fiecare refugiu. Acestea vor fi rezistente la intemperii și la uzură.

Pentru asigurarea unei vizibilități optime pe timp de noapte, se va realiza sistemul de iluminat pe lungimea peronului. Circuitele de iluminat exterior vor fi alimentate dintr-un tablou de iluminat exterior (TIE) care va fi plasat în P.O. Buciumeni. Pentru iluminatul peronului se vor folosi 5 (cinci) stâlpi metalici noi, echipați cu corpuri de iluminat care să asigure un nivel de iluminare corespunzător. Alimentarea cu energie electrică se va realiza cu cabluri din cupru montate îngropat și protejate în țeavă tip PEID. Comanda iluminatului se va face automat, dar și manual. Stâlpii liniei de contact din zona peronului vor rămane pe același amplasament.




Peronul de la linia II va avea o lungime de 150,00m, o lațime minimă de 3,00m și va avea cota +0,38m față de N.S.S. Stratul finit al peronului se va executa din mixturi asfaltice. În capetele peronului, se va executa câte o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și scări din beton armat monolit, finisajul fiind din beton aparent amprentat.

Pentru protecția călătorilor și dirijarea fluxului de călatori, rampa, scările, toată lungimea peronului, precum și capătul acestuia vor fi protejate cu parapet de protecție din țeavă galvanizată. Pe marginea peronului se va aplica un marcaj sub forma unei benzi de avertizare pentru persoanele cu dizabilități. Pentru confortul călătorilor în condiții meteo necorespunzătoare, vor fi prevazute trei (3) refugii pentru călători, alcătuite din policarbonat, pe structură metalică. Fiecare refugiu va fi prevăzut cu scaune rezistente de exterior – 10 buc. Se vor prevedea 2 coșuri de gunoimetalice, cu scrumieră pentru fiecare refugiu. Acestea vor fi rezistente la intemperii și lauzură.

Pentru asigurarea unei vizibilități optime pe timp de noapte, se va realiza sistemulde iluminat pe lungimea peronului. Circuitele de iluminat exterior vor fi alimentate dintr-un tablou de iluminat exterior (TIE) care va fi plasat în P.O. Buciumeni. Pentru iluminatul peronului se vor folosi 5 (cinci) stâlpi metalici noi, echipați cu corpuri de iluminatcare să asigure un nivel de iluminare corespunzător. Alimentarea cu energie electrică se va realiza cu cabluri din cupru montate îngropat și protejate în țeavă tip PEID. Comanda iluminatului se va face automat, dar și manual.

Stâlpii liniei de contact din zona peronului vor ramâne pe acelasi amplasament. Peroanele vor avea pante de scurgere a apelor meteorice. În cadrul proiectului se va avea în vedere și racordarea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități și a scărilor de la capetele celor două peroane cu trecerea la nivel amplasată langă acestea, prin prevederea tuturor lucrărilor necesare, precum și o supratraversare sau subtaversare pentru pietoni, inlxusiv pentru persoane cu mobilitate redusa.

Foto: mobilitate.eu

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.



1.067 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *