TPBI va putea organiza și exploata serviciul de transport feroviar metropolitan în zona de interes a municipiului București

Pregătiri pentru trenul metropolitan București Nord - Periș și probe pe centura feroviară pentru viitoarele proiecte

În ședința CGMB din 30 martie 2023 a fost discutat și votat proiectul pentru împuternicirea a ADTPBI, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, de a înființa, organiza, exploata, monitoriza și gestiona serviciul public de transport feroviar de călători de interes local.

Printre obiectivele ADTPBI, se numără înființarea, modernizarea și dezvoltarea serviciului public de transport călători și serviciul de transport feroviar de călători în interiorul localităților și în zona localităților membre ale asociației. Astfel, TPBI va avea posibilitatea să implementeze proiectul trenului metropolitan și a proiectelor realizate pe baza unor studii de specialitate, inclusiv PMUD 2016-2030, principalul proiect fiind introducerea și dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București – Ilfov. În cadrul proiectelor, TPBI va colabora cu Ministerul Transporturilor pentru conectarea proiectelor la infrastructura națională, utilizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare necesară.

În prezent singurul tren metropolitan de pe raza TPBI este Gara de Nord – Aeroport Otopeni.

1.081 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *