Toyota promovează electrificarea globală a vehiculelor prin furnizarea a aproape 24.000 de licențe fără drepturi de autor

Toyota promovează electrificarea globală a vehiculelor prin furnizarea a aproape 24.000 de licențe fără drepturi de autor

Având în vedere timpul, banii și resursele necesare dezvoltării unei mobilități durabile pentru a ajuta la combaterea emisiilor crescânde și continuarea utilizării tehnologiei disponibile în prezent, Toyota Motor Corporation (Toyota) a anunțat două măsuri legate de brevetele sale și cunoștințele tehnice pentru a promova în continuare utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

În primul rând, Toyota a anunțat că va acorda licențe gratuite pentru aproape 24.000 de brevete pe care le deține pentru tehnologiile legate de electrificarea vehiculelor. În al doilea rând, Toyota va oferi asistență tehnică bazată pe taxe altor producători care dezvoltă și vând vehicule electrice atunci când folosesc motoarele, bateriile, PCU-urile, ECU-urile de control și alte tehnologii ale sistemului de electrificare Toyota, ca parte a sistemelor lor de propulsie.

În cele din urmă, prin acordarea de brevete fără redevență și prin furnizarea de asistență tehnică pentru sistemele sale de electrificare a vehiculelor, Toyota urmărește să contribuie la promovarea utilizării pe scară largă a vehiculelor electrificate, ajutând guvernele, producătorii de automobile și societatea în general să realizeze obiective legate de climă.

Brevetele fără redevență sunt tehnologii avansate pentru mașinile electrice, în special cele utilizate în vehiculele electrice hibride (HEV), care au ajutat Toyota să realizeze performanțe sporite, dimensiuni reduse și reduceri de costuri. Mai precis, brevetele incluse sunt pentru componente și sisteme, cum ar fi motoarele electrice, unitățile de control al puterii (PCU) și calculatoarele sistemului. Acestea sunt tehnologii de bază care pot fi aplicate la dezvoltarea diferitelor tipuri de vehicule electrificate, inclusiv HEV, vehicule electrice hibride plug-in (PHEV) și vehicule electrice cu celule de combustibil (FCEV). Împreună, Toyota va oferi aproximativ 23.740 brevete acordate pentru mai mult de 20 de ani de dezvoltare a tehnologiei electrificate a vehiculelor. Perioada de acordare a acestora va începe imediat și va dura până la sfârșitul anului 2030. Contractele pentru subvenții pot fi emise prin contactarea companiei Toyota și discutarea termenilor și condițiilor specifice de acordare a licențelor.

Începând cu ianuarie 2015, Toyota a oferit deja 5.680 brevete referitoare la vehiculele electrice cu celule de combustibil (FCEV). În prezent, Toyota adaugă aproximativ 2.590 brevete legate de motoare electrice, 2.020 brevete legate de PCU, 7.550 brevete legate de comenzile sistemului, brevete de invenție, 2.200 brevete de încărcătură și 2.380 brevete pentru celule de combustibil.
În ceea ce privește suportul tehnic pe bază de taxe pe care îl va oferi Toyota, specificul include furnizarea de informații generale despre sistemele de electrificare a vehiculelor, ghidurile de control și explicațiile detaliate ale ghidurilor de tunning pentru vehiculele care vor utiliza sistemele sale. Ghidul pe care Toyota îl va oferi, de exemplu, include și ajutarea altor producători de automobile să obțină performanțe ridicate ale produselor în ceea ce privește eficiența combustibilului potrivită pentru vehiculele pe care le dezvoltă. Serviciile vor fi bazate pe contracte. Mai multe detalii vor fi furnizate părților interesate.Foto&info: Toyota

528 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *