Toyota îmbunătățește performanța de siguranță preventivă a autobuzului Sora FCEV din Japonia
Mobilitate

Toyota îmbunătățește performanța de siguranță preventivă a autobuzului Sora FCEV din Japonia

Toyota Motor Corporation anunță lansarea autobuzului său actualizat „Sora” cu autovehicule electrice cu celule de combustibil (autobuz FCEV) și îmbunătățiri ale performanțelor sale de siguranță preventivă. Mai exact, Toyota a îmbunătățit performanța de siguranță preventivă a Sora prin utilizarea funcțiilor ITS (ITS: Sisteme de transport inteligente). În plus, capacitatea de transport, viteza și punctualitatea Sora au fost extinse.

Ca autobuz de transport în comun, Sora necesită în același timp atât o rată de operare ridicată, cât și performanțe ridicate de siguranță. În acest scop, modelul actualizat include o funcție care avertizează șoferul atunci când face viraje incorecte în intersecții și un sistem care permite pasagerilor să activeze o oprire de urgență în situații urgente, cum ar fi dacă șoferul cedează brusc medical.

Sora actualizată este echipată cu un nou sistem care împărtășește informații despre distanța dintre vehicule, pentru a împiedica două sau mai multe autobuze care călătoresc într-un convoi să fie despărțite la semafoare și la stațiile de autobuz, ceea ce duce la îmbunătățiri generale ale capacității de transport, viteză și punctualitatea autobuzelor.

Dacă apare o situație urgentă, cum ar fi șoferul care cedează medical brusc, acest sistem permite șoferului sau pasagerilor să apese întrerupătorul de frână de urgență pentru a decelera autobuzul și a-l opri. Sistemul de control a fost conceput special pentru autobuzele de transport public, unde siguranța pasagerilor în picioare este crucială. Pe măsură ce autobuzul începe să se decelereze, luminile intermitente roșii și o voce avertizează pasagerii în caz de urgență; cei din afara vehiculului și din apropiere sunt avertizați de urgență printr-un claxon și lumini de oprire intermitente și lumini de pericol.Foto&info: Toyota

139 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *