Toyota depășește 15 milioane de vehicule electrice hibride vândute global

Toyota depășește 15 milioane de vehicule electrice hibride vândute global

În ianuarie 2020, Toyota a trecut de granița a peste 15 milioane de vânzări de vehicule electrice hibride (HEV) în întreaga lume, de când Prius a fost lansată pentru prima dată în 1997. Astăzi în Europa, vânzările de vehicule HEV au trecut marca de 2,8M cu o gamă de 19 HEV diferite modelele oferite în cadrul mărcilor Toyota și Lexus, care în 2019 au reprezentat 52% din volumul total, iar 63% în Europa de Vest. Gama de vehicule electrice hibride disponibile la nivel global de la Toyota și Lexus ajunge acum la 44.

Decizia Toyota de a dezvolta vehicule electrice hibride a început în urmă cu peste 25 de ani, când Takeshi Uchiyamada a condus o echipă să dezvolte o mașină pentru secolul 21, una care ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră și alți poluanți nocivi. Prima generație Prius a fost lansată în 1997 în jurul semnării Protocolului de la Kyoto, ceea ce a dat un impuls nou mișcării de mediu. Astăzi, cu 15 milioane de vânzări hibride, Toyota a adus o contribuție semnificativă mediului, deoarece tehnologia sa electrică hibridă a redus emisiile de CO2 cu peste 120 de milioane de tone la nivel mondial până în prezent, comparativ cu vânzările de vehicule echivalente pe benzină.

De-a lungul acestei perioade, Toyota a crescut cererea pentru vehiculele sale electrice hibride, în timp ce compania a combinat această tehnologie inovatoare cu un design emoțional activat de lansarea platformelor sale globale TNGA. Dincolo de actualul sistem hibrid de a 4-a generație, Toyota continuă să-și perfecționeze tehnologia hibridă pentru a obține emisii și mai mici și eficiența din ce în ce mai bună. Astăzi, vehiculele electrice hibride sunt accesibile și convenabile pentru clienți pe o largă răspândire a piețelor europene.Foto&info: Toyota Press

290 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *