Torino urmează să implementeze autobuzele autonome și taxiurile drone cu Airbus

Torino urmează să încerce autobuzele autonome și taxiurile drone cu Airbus

Din toamna anului 2019, vor începe încercări cu autobuze autonome în orașul italian Torino, în timp ce un alt proiect din oraș își propune să deschidă calea experimentelor de mobilitate aeriană urbană.

Inițial, noile autobuze autonome vor funcționa alături de autobuzele tradiționale, cel puțin până la sfârșitul fazei de testare, care va dura 9 luni. Dacă totul merge bine, începând din vara anului 2020, Torino va avea noi servicii de autobuz care sunt capabile să se deplaseze independent. Se estimează că autobuzele vor atinge cel mai înalt nivel de autonomie, ceea ce înseamnă că vor fi pe deplin autonome și nu vor necesita ajutor din partea unui om pentru a opera.

„Lucrăm cu Ministerul Infrastructurii și Transporturilor la un regulament care va permite omologarea în Italia a noilor autobuze autonome „, a declarat viceprimarul responsabil cu Inovația și Orașul Inteligent al Orașului Torino, Paola Pisano.

Un alt proiect inovator la care participă orașul Torino este „Mobilitatea aeriană urbană”, parte a Parteneriatului european pentru inovație în orașe și comunități inteligente (EIP-SCC). Susținut de Comisia Europeană, obiectivul Parteneriatului este acela de a reuni orașe și regiuni, rezidenți, industrii, IMM-uri, investitori și cercetători, cu scopul de a testa soluții inovatoare de mobilitate.

Proiectul Torino, gestionat de Airbus, își propune să creeze un ecosistem care reunește administrațiile publice, întreprinderile, instituțiile de cercetare și universitățile. Scopul proiectului, lansat în mai 2018, este de a pregăti Torino pentru a efectua teste de mobilitate aeriană, care ar putea vedea 1 sau 2 pasageri transportați în drone și drone fiind utilizate pentru livrarea rapidă a mărfurilor mici. Provocarea pentru oraș este definirea și elaborarea de reguli și standarde care permit testarea mobilității aeriene într-un mediu urban în deplină siguranță, în colaborare cu autoritatea națională responsabilă de chestiune (ENAC).Foto: mobilitate.eu

194 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *