TMH a dezvoltat un sistem silențios de aer condiționat pentru materialul rulant feroviar și urban

TMH a dezvoltat un sistem silențios de aer condiționat pentru materialul rulant feroviar și urban

TMH a dezvoltat și testat un nou sistem care reduce zgomotul emis de instalațiile de climatizare. Acesta va fi instalat pe vagoanele de metrou, locomotive, EMU și alte materiale rulante feroviare.

Noul sistem este format dintr-un set de ansambluri proprii amplasate în conductele de aer ale unui vehicul. În timp ce formează un flux de aer neobstrucționat, acestea blochează radiațiile acustice produse de ventilatoarele HVAC.

În timpul testelor, nivelurile de zgomot au fost măsurate cu echipamente de control specializate. Ei au arătat că zgomotul aerului condiționat din interiorul vehiculului a fost redus cu 10 dBA (de 10 ori mai scăzut nivelul presiunii de zgomot) în comparație cu o versiune a vehiculului testat fără soluția de la bord.

Inovația este rezultatul eforturilor comune de cercetare și dezvoltare de către TMH Engineering și Andreyev Acoustics Institute, o principală unitate de cercetare rusă dedicată studiului acusticii.

Sistemul va crește confortul pasagerilor și va ajuta la atenuarea tensiunii acustice pentru echipajele locomotive. Nu necesită o certificare separată și va fi certificată ca parte a materialului rulant care o utilizează.


Foto&info TMH

1.140 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *