Testele cu boghiuri cu ecartament variabil au întrat în linie dreaptă pentru omologare

Grupul de firme AZVI, Tria și Ogi, în colaborare cu ADIF, a finalizat cu succes primul test de 50.000 km (Faza I) în exploatare a boghiurilor cu osii cu ecartament variabil, în vederea aprobării specificaților tehnice constructive. Această primă fază de 50.000 km a fost realizată pe linii cu ecartament de 1668 mm, pe liniile 310 Secțiunea: Aranjuez-Cuenca și 300 Secțiunea: Alcazar de San Juan-La Encina, în condiții de viteză maximă și sarcină maximă. Axele OGI, dezvoltate și fabricate de Azvi, Tria și OGI, au depășit, de asemenea, înaintea începerii proceselor de testare în sarcină, procesele grele de autorizare și cele de introducere în circulație experimentală.

Testele de circulație primare au fost efectuate în schimbătorul de lățime, dezvoltat și construit de UTE Azvi-Tria, instalat în baza Adif din La Gineta, Albacete.

Cele 500 schimbări cerute pentru autorizare, încheiate cu succes în iunie 2017, verifică funcționarea corectă a schimbătorului și a axelor. Luând în considerare modificările schimbătorului și manevrele diferite, s-au făcut cu adevărat peste 800 de schimbări, cu o performanță medie de 100 de schimbări zilnice.În prezent, este în curs de dezvoltare studii faza II, in serviciu constând din efectuarea de 50.000 de kilometri în linii cu ecartament iberice (1668 mm) și cel puțin 20%, în UIC sau internațional (1.435 mm), inclusiv un minim de 50 modificări în lățime, la sarcina maximă și la viteza maximă permisă. Se estimează că această a doua fază va fi încheiată în februarie 2018.
Odată finalizată cu succes, testarea de 100.000 de kilometri corespunzătoare fazelor I și II studiile în serviciu, axele Ogi vor obține autorizația de punere în funcțiune și autorizarea de circulație și vor putea fi implementate în serviciu comercial la viteza maximă autorizată pentru efectuarea a 150.000 de kilometri care corespund celei de-a treia și ultimei faze a acestor testări.

Cu aprobarea finală, tehnologiile de boghiuri cu ecartament variabil vin pentru a rezolva problema mare de existența unor rețele feroviare cu diferite lățimi care împiedică în mod semnificativ traficul de marfă, atât în Spania și în căile ferate transfrontaliere mari.
Isotop DZE va reduce vibratiile produse de echipamentele materialului rulant feroviar
Alstom va livra inca 27 de trenuri Coradia Meridian Jazz catre Trenitalia
Operatorul Mercitalia cumpara 125 de locomotive Bombardier Traxx
Ballard si Siemens semneaza un contract pentru dezvoltarea trenului Mireo cu celule de combustibil
Foto: Azvi Spania

1.277 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *