O tehnologie unică va duce la stimularea mobilității electrice și hibride

O tehnologie unică va duce la stimularea mobilității electrice și hibride

O provocare majoră în industria automobilelor este de a produce un sistem unic, integrat, pentru a lucra pe diferite clase de autovehicule hibride și electrice și, astfel, să răspundă tendinței crescânde de sustenabilitate sporită.

DRIVEMODE este un proiect care are ca scop dezvoltarea unui modul distribuit și integrat de transmisie (IDM), scalabil pentru toate tipurile de automobile electrice și hibride produse în masă, de la vehiculele de transport de simple și C & D până la vehiculele de înaltă performanță și vehicule ușoare.

Partenerii proiectului au atins un punct critic în cercetarea lor; (75 kW, 100 Nm, mai mult de 20.000 rpm) și invertorul SiC (comutare de 20 kHz, curent de 140 A rms) în module de transmisie eficiente și rentabile pentru unitatea distribuită. Principalele avantaje ale modulului integrat provin din utilizarea redusă a materialelor, instalarea simplificată a OEM și sinergia optimă între componente. În plus, conceptul de distribuție a tracțiunii permite deschiderea căilor pentru un singur design pentru a servi o varietate de vehicule, cu o flexibilitate îmbunătățită a aspectului, control și funcționalități.

Partenerii DRIVEMODE s-au întâlnit la Nürnberg și Bruxelles în mai 2019 pentru a împărtăși rezultatele fiecărei componente a tehnologiei și pentru a duce proiectul la nivelul următor – fabricarea. Scopul este de a obtine o crestere de 30% a cuplului si puterii specifice, o crestere de 50% a vitezei e-motor, o tensiune ridicata (800 V) pentru reducerea materialului, incarcarea rapida si reducerea cu 50% a pierderilor.

Pentru a împărtăși cunoștințele și pentru a obține cunoștințe de specialitate, partenerii DRIVEMODE organizează evenimente comune și workshop-uri cu proiecte similare GV-04 (ModulED și ReFreeDrive).


Foto&info: DRIVEMODE

663 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *