Tehnologia de semnalizare digitală a Alstom va fi implementată de SNCF Réseau pe una din cele mai aglomerate linii din Europa

Tehnologia de semnalizare digitală a Alstom va fi implementată de SNCF Réseau pe una din cele mai aglomerate linii din Europa

Alstom, într-un consorțiu cu Setec Ferroviaire, a semnat un contract în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu SNCF Réseau pentru furnizarea sistemului său Atlas ERTMS Level 2, configurabil nivelului hibrid Nivel 3, pentru peste 500 de kilometri ai liniei de mare viteză Paris-Lyon. Proiectul, numit „LGV + Paris-Lyon”, este una dintre primele realizări majore ale rețelei feroviare de înaltă performanță. Alstom va efectua proiectarea, furnizarea echipamentelor, lucrările de instalare, teste și întreținerea soluției sale Atlas. Setec Ferroviaire va fi responsabil de verificarea proiectării, gestionarea integrată a proiectului și testarea.

Linia de mare viteză Paris-Lyon este cea mai aglomerată rută din Europa cu 240 de trenuri pe zi pe secțiunea principală. Este probabil să devină și mai aglomerat în anii următori, în special în contextul deschiderii pieței de transport feroviar de călători. În configurația sa actuală, este la capacitate maximă. Modernizarea liniei este un proiect prioritar atât pentru SNCF Réseau, cât și pentru Europa, care dedică 125 de milioane de euro proiectului.

Inovația tehnologică va fi utilizată pentru a optimiza infrastructura existentă. Începând cu 2025, 14 trenuri vor putea să funcționeze în fiecare direcție în timpul orelor de vârf, apoi, în urma lucrărilor suplimentare de infrastructură, 16 trenuri până în 2030, comparativ cu 13 în prezent. În paralel, proiectul va îmbunătăți regularitatea traficului și va adapta linia la standardele europene de interoperabilitate între țări.

Pentru a crește performanța liniei, SNCF Réseau intenționează să realizeze o descoperire tehnologică prin regenerarea centrelor de interblocare folosind interblocarea computerizată, precum și prin consolidarea sistemului de alimentare și, în final, prin dotarea infrastructurii sale cu mai multe inovații tehnologice: ERTMS 2 ( sistem de semnalizare), control centralizat al rețelei („turnul de control” feroviar) și management operațional al traficului 2.0.


Foto&info: Alstom

633 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *