Târgu Jiu a scăpat de troleibuzele comuniste urmând să aibă un total de 35 de troleibuze Solaris

Târgu Jiu a scăpat de troleibuzele comuniste urmând să aibă un total de 35 de troleibuze Solaris

După zeci de ani în care beneficiarii transportului public din Târgu Jiu au fost transportati cu vechile troleibuze DAC, care în special în ultimii ani nu mai ofereau niciun fel de condiții moderne de călătorie, finalul anului 2021 a adus modernizarea flotei de troleibuze, după sosirea și introducerea în circulație a 11 troleibuze noi, Solaris Trollino 12, care deservesc în prezent rețeaua de troleibuz pe traseele 1, 2 și 11 din municipiu.

La finalul lunii februarie, primarul municipiului, Marcel Romanescu, a anunțat că pe lângă cele 11 troleibuze aflate deja în exploatare, mai sunt așteptate 9 până la finalul anului, fiind semnat și contractul pentru încă 15 troleibuze noi, tot cu Solaris. Astfel, la Târgu Jiu vor circula 35 de troleibuze noi și moderne până la finalul anului 2023.




Astfel, primarul a comunicat următoarele „Am semnat contractul pentru încă 15 troleibuze ce vor circula în Târgu Jiu, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro. Este vorba despre al doilea proiect cu finanțare europeană care prevede atât modernizarea infrastructurii transportului în comun, cât și achiziționarea mijloacelor de transport. În cadrul primului proiect am primit deja 11 troleibuze, urmează să primim încă 9, iar cu acestea 15 municipiul Târgu Jiu va deține 35 de troleibuze moderne.

Vă reamintesc faptul că în perioada următoare vor fi livrate troleibuzele cu autonomie extinsă, ce vor putea circula în afara rețelei electrice și fac această precizare pentru a lămuri situația provocata de informațiile false care au circulat într-o perioadă în mediul online și care spuneau că troleibuzele nu vor putea fi folosite în timp ce se va lucra la infrastructură.
Mai mult, mâine vom semna contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun, a cărui valoare depășește 12 milioane de euro. Sunt bani pe care îi aducem la Târgu Jiu și se regăsesc în investiții ce modernizează municipiul.”



512 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *