Suedia – Portul Gothenburg anunță pentru 2021 cele mai mari transporturi din istoria sa

Suedia - Portul Gothenburg anunță pentru 2021 cele mai mari transporturi din istoria sa

Creșterea traficului feroviar pare să continue în portul Göteborg, cu un nou record pentru mărfurile transportate pe calea ferată care trece prin port, anunță oficialii pe pagina portului suedez Gothenburg. Aproximativ 458.000 de TEU au fost manipulate în 2021 – cea mai mare cifră anuală din istoria de 400 de ani a portului.

Volumul feroviar a atins 458.000 TEU în 2021 – în creștere cu 9% față de anul precedent. Creșterea poate fi atribuită parțial introducerii a patru noi navete feroviare, care leagă portul de Piteå, Gävle, Fiskarheden și Jönköping.

S-a extins și sistemul existent, cu mai multe plecări și o rată de încărcare și mai mare. În fruntea listei de destinații s-a aflat Falköping, unde traficul a crescut cu 27 la sută, urmat de Nässjö și Karlstad cu 19 la sută.

„Există mult mai mult interes față de acum câțiva ani, iar în acest moment toată lumea vrea să ia trenul. Acest lucru poate fi atribuit în mare măsură capacității ridicate pe care numai transportul feroviar o poate oferi și conștientizării sporite a cumpărătorilor de transport în materie de mediu. Transportul feroviar și-a extins și mai mult avansul față de transportul rutier ca urmare a creșterii puternice a prețurilor la motorină și a penuriei de șoferi, care a devenit din ce în ce mai evidentă în timpul pandemiei”, a declarat Antti Laakso, Senior Logistics Development Manager la Autoritatea Portului Göteborg.

Portul a urmat o strategie pe termen lung în ultimii 20 de ani, care vizează consolidarea și extinderea structurii feroviare din port în urma lansării conceptului Railport Scandinavia. Acest lucru a avut loc în parteneriat strâns cu diverse companii și organizații, inclusiv Administrația suedeză de transport și operatorii de terminale.

„Sistemul a devenit mai consistent odată cu extinderea și modernizarea Port Line, care merge până la chei. În interiorul portului, eficiența operațională a crescut ca urmare a investițiilor extinse în instalațiile de transport feroviar și în special a concentrării asupra manipulării feroviare la terminalul de containere de către APM Terminals. Acest lucru ne-a îmbunătățit și mai mult poziția pe piață”, a spus Antti Laakso.

Proporția transportului feroviar de marfă containerizată a crescut, de asemenea. Peste 60% din transportul de containere care trece prin port este acum transportat pe calea ferată – o cifră la care majoritatea celorlalte mari porturi internaționale nu pot decât să viseze.

Foto&info: Gothenburg Port Authority844 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *