Călătorii din Suedia renunță la avion pentru transportul feroviar

Modelele de călătorie ale suedezilor s-au schimbat dramatic ca rezultat al dezbaterii privind clima. De două ori mai mulți suedezi aleg trenurile, renunțând la transportul cu avionul, comparativ cu doar un an și jumătate în urmă, potrivit sondajului Sifo al SJ. Schimbarea contribuie la o creștere accentuată a călătoriilor cu trenul și, în special, la creșterea călătoriilor de afaceri. Acestea sunt câteva dintre concluziile din raportul SJ privind călătoriile ecologice.

6 din 10 suedezi (57%) spun că se gândesc la mediul înconjurător atunci când călătoresc în Suedia, potrivit sondajului lui SJ Sifo. Cea mai obișnuită modalitate de a face acest lucru este alegerea trenului în defavoarea avionului. Aceasta este o schimbare dramatică care a avut loc într-o perioadă scurtă de timp:
– 37% spun că aleg trenuri în loc de avion ori de câte ori era posibil – în toamnă, cifra era de 26%, iar acum un an și jumătate, cifra era de 20%.
– Aceeași tendință apare și pentru tren față de mașină. 27 la sută au ales trenul în defavoarea mașinii, comparativ cu 20 la sută în toamna anului 2017.

Tendința oferă o impresie clară în statisticile SJ: anul trecut, numărul călătoriilor cu SJ a crescut cu 1,5 milioane până la 31,8 milioane și în primul trimestru al acestui an a continuat să crească cu peste 8% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut . Din ce în ce mai mulți călători aleg trenul, dar au crescut cele mai multe călătorii de afaceri inteligente, cu 12%. Climatul pentru prima dată, de asemenea, depășește lista de motivații pentru alegerea trenului în cercetarea clienților SJ, cum ar fi confortul și timpul de călătorie util la bord.

Aproape unul din patru (22%) călătoresc mai mult în Suedia decât acum trei ani, iar trenul este cel mai popular vehicul de transport public, potrivit sondajului SIF SJ. Dintre cei care plănuiesc o vacanță de vară în Suedia, 65% vor să călătorească cu trenul, comparativ cu 58% în ancheta de anul trecut. De asemenea, există o reducere bruscă a zborurilor: 28% spun că intenționează să zboare în această vară, comparativ cu 41% înainte de vara anului trecut.


Foto&info: SJ Suedia

932 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *