SUA – Implementarea celei mai mari flote de locomotive de marfă cu baterii din lume va aduce beneficii întregii industrii

SUA - Implementarea celei mai mari flote de locomotive de marfă cu baterii din lume va aduce beneficii întregii industrii

Planurile anunțate de Union Pacific pentru a implementa cea mai mare flotă de locomotive electrice cu baterie din lume, prin achiziționarea a 20 de locomotive electrice cu baterie pentru testare în operațiunile de triaj și scurt parcurs, este un pas către obiectivul companiei de a atinge emisiile nete zero până în 2050. Dar este doar un pas într-o călătorie care include întregul sector de transport.

Achiziția reprezintă cea mai mare investiție în tehnologia bateriilor pentru locomotive electrice pentru calea ferată de clasa I. A fost realizat în parteneriat cu producătorii Progress Rail, o companie Caterpillar și Wabtec Corporation, companii care sunt lideri în inovare în industrie. Acțiunea va oferi cea mai mare flotă de locomotive electrice cu baterii, deținută de un transportator, dedicată transportului de marfă.

Primele unități sosesc la sfârșitul anului 2023, cu livrare completă până la sfârșitul anului 2024. Ele vor fi imediat puse la lucru în triajele feroviare din California și Nebraska, unde vor fi testate pentru performanță pe vreme rece și caldă. Astfel, vor fi aflate cât mai multe despre provocările și capacitățile acestei tehnologii promițătoare.

Speranța este că lecțiile învățate din această fază de testare vor apropia industria feroviară de tehnologia care ar putea fi utilizată în mod fiabil pentru servicii pe distanțe lungi. Cu siguranță, va ajuta la informarea industriei despre metodele alternative de propulsie, care trebuie să fie interoperabile.

Introducerea în dezvoltarea acestei tehnologii este doar o parte dintr-un plan mai amplu necesar pentru a atinge acel obiectiv net zero, care începe cu reducerea emisiilor noastre de gaze cu efect de seră din Scopul 1 și 2 cu 26% sfarsitul acestui deceniu. Planul include, de asemenea, eficientizarea operațiunilor printr-un plan de service mai bun, implementând tehnologia care ajută pentru a reduce cantitatea de combustibil arsă și pentru o utilizare mai mare a combustibililor cu emisii scăzute de carbon. Când vine vorba de transport, calea ferată este cu adevărat o parte elegantă a soluției dacă ne uităm la profilul de emisii, la infrastructura în care se investește și la nivelul la care este operat.

Feroviarul este cea mai eficientă modalitate de transport de marfă pe uscat, în medie de 3 până la 4 ori mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil decât camioanele. De fapt, mutarea mărfurilor cu trenul în loc de camioane reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 75%.

Foto&info: Union Pacific330 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *