STB SA și Trustul Clădiri Metropolitane pregătesc linia 41 pentru introducerea tramvaielor Astra Imperio din septembrie

După demararea probelor cu tramvaiul Imperio zilele trecute și constatarea zonelor unde există limite de gabarit pentru tramvaiul cu oglinzile deschise, STB SA a demarat lucrările de adaptare a zonelor de acces în pasajul subteran Turda, precum și lucrări de revizie și rectificare a căii de rulare unde există probleme și uzuri. Oricum, în ultimele luni, STB SA a lucrat în ficare noapte pe traseu pentru înlocuirea șinelor uzate, rectificarea căii de rulare și alte operațiuni de întreținere curentă. De asemenea, in fiecare noapte se lucrează la modernizarea delimitării căii de rulare, prin inlocuirea gardurilor și reparația fundației acestora. În același timp, la URAC se lucrează la confecționarea și vopsirea panourilor de gard.

În această noapte a fost modificată copertina pasajului pietonal Turda pe sensul spre Piata Presei, urmând ca lucrarile sa continue noptile următoare pe sensul opus.

Mai mult, de ieri Trustul Clădiri Metropolitane a demarat lucrările de extindere și modernizare a stațiilor rămase de realizat pe linia 41. Astfel, a fost închisă stația Brașov, pe ambele sensuri, unde deja se lucrează. Conform TCMB, lucrările vor continua cu stațiile Orșova, Agronomie și Cașin. În stațiile de la Cașin și Agronomie se vor realiza lucrări de extindere și modernizare, fiind stațiile care necesită cele mai importante intervenții. Acestea vor fi lărgite și echipate cu garduri de protecție, fiind singurele stații ale liniei 41 care la modernizare nu au fost prevăzute cu garduri de protecție și lățime corespunzătoare.

Foto: mobilitate.eu

1.870 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *