STB SA îmbunătățește condițiile de călătorie cu parcul actual de tramvaie prin programul de reparații capitale

STB SA prin uzina sa de reparații, URAC, a demarat recent programul de reparații capitale la tramvaiele V3A-93-CH-PPC, vagoane modernizate în perioada 2006-2010, ajunse la scadența pentru reparații capitale. Astfel, un prim vagon reparat capital a fost introdus la începutul anului pe linia 41, numar de parc 4036, urmat de 4014, 224, 4021, 4020, 4011, pana in prezent, depoul Alexandria urmând să mai trimita vagoane pentru trecerea prin reparații capitale.

Mobilitate.eu prezintă în premieră imagini cu vagonul 4014, vopsit într-o schemă ce prezintă noul trend ecologic global, verde, pe modelul nuanțelor văzute în București pe autobuzele Citaro Hybrid intrate în circulație în anul 2020. În cadrul reparației capitale, pe lângă operațiunile normale necesare etapei, se realizează o serie de îmbunătățiri interioare, atât pentru salonul călătorilor cât și pentru conducătorul de tramvai. Se implementează un nou sistem de scaune, cu șezut tapițat și un sistem de informare cu doua displayuri. Tema de vopsire va fi de asemenea verde, iar modelul scaunelor va fi asemănător cu cele de pe primul vagon, 4036, doar că zona textilă va fi verde. Interiorul a fost realizat în totalitate cu finisaje PAFS, fiind eliminată astfel melamina lemnoasa, element care se uzează foarte repede. Pentru vatman va fi implementat un sistem de monitorizare video în timp real pentru a avea o vizibilitate mai bună în interiorul și exteriorul vagonului. Inginerii de la URAC speră ca primul tramvai să fie finalizat în luna iunie, acesta depinzând de o serie de achiziții pentru care nu există un termen clar. De asemenea, vagoanele 224, 4021 și 4020 sunt pregătite de vopsire, urmând ca procesul să înceapă imediat ce sosește vopseaua necesară.

Din păcate, bugetul alocat pentru acest an nu permite continuarea echipării cu aer condiționat a tramvaielor, 21 din cele 46 de CH PPC fiind echipate cu acest sistem.Foto: mobilitate.eu

4.390 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *