STB SA a testat cu succes tramvaiul Imperio pe Pasajul Grant pentru ca linia 41 să rămână funcțională pe durata lucrărilor

STB SA a testat cu succes tramvaiele Imperio pe Pasajul Grant pentru ca linia 41 să rămână funcțională pe durata lucrărilor

STB SA a realizat sâmbătă teste cu tramvaiul Imperio pe cele două macazuri speciale instalate la capetele podului Grant, ce vor asigura circulația tramvaielor pe sensul deja modernizat, fiind evitată astfel închiderea liniei de metrou ușor pe durata lucrărilor. Astfel, tramvaiele se vor aștepta în stațiile de la capetele pasajului, STB SA instalând un sistem inovativ de semaforizare, care controlează automat fluxul de tramvaie pe traseul comun.

Dacă în anul 2019, a fost utilizat un sistem asemănător pe sensul opus, în prezent provocarea pentru inginerii și echipele STB SA a fost adusă de ultramodernele tramvaie Imperio, care reprezintă majoritatea parcului liniei 41, 20 de tramvaie din 28, tramvaie vitale pentru eficiența liniei de metrou ușor, mai ales în contextul creșterii numărului de călători odată cu închiderea totală a circulației pe sensul rutier Crângași – Turda, principala rută de acces spre nordul orașului.

Echipele STB SA au lucrat de vineri noaptea pentru a asigura trecerea de probă a tramvaiului Imperio, totul mergând conform planului. Tramvaiul trece fără probleme atât pe intrarea pe contrasens, cât și pe revenirea pe sensul normal pe Strada Turda, singurul impediment fiind necesitatea de a circula cu 5 km/h în zona celor două macazuri speciale.

Lucrările la calea de rulare pe Pasajul Grant vor dura cel puțin până în luna martie 2024, timp în care circulația rutieră pe sensul Crângași – Turda va fi total oprită, iar metroul ușor va circula pe un singur sens, pe pasaj, până la finalizarea căii de rulare.

Foto: mobilitate.eu1.296 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *