Stadler livrează până la 50 de tramvaie din gama Tramlink la Milano

Stadler livrează până la 50 de tramvaie din gama Tramlink la Milano

Stadler a câștigat cea mai recentă licitație a ATM pentru livrarea noilor tramvaie din Milano. Noul acord-cadru include până la 25 de tramvaie de capacitate medie, până la 25 de tramvaie de mare capacitate, ambele de tip TRAMLINK, și garanția extinsă de 5 ani pentru fiecare vehicul. Într-un prim apel, ATM a comandat 14 vehicule de mare capacitate care vor fi finanțate din fondul PNRR (Planul Național de Recuperare și Reziliență). Cele 14 vehicule vor fi livrate înainte de 30 iunie 2026.

TRAMLINK-urile de capacitate medie sunt similare cu tramvaiele care urmează să fie livrate în baza acordului-cadru semnat în 2020 și pe care Stadler le produce în prezent. Au trei module și au aproximativ 25 m lungime. ATM a comandat deja 60 din cele 80 de vehicule acoperite de acest acord-cadru. Prima unitate a sosit la Milano pe 1 decembrie 2022 și, în prezent, efectuează teste pe rețeaua de tramvai a orașului.

Versiunea de mare capacitate a TRAMLINK-urilor se bazează pe cele de mai sus, dar are cinci module și o lungime de 35 m. Sunt bidirecționale și au un interior deschis atractiv, dotat cu două zone specifice pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Podeaua joasă fără bariere și patru uși pe latură permit pasagerilor să urce și să coboare ușor și rapid, reducând astfel timpul de oprire. În plus, boghiurile inovatoare permit tramvaielor să circule fără probleme în curbele înguste. Acest lucru reduce semnificativ zgomotul în beneficiul pasagerilor și al rezidenților.

O atenție deosebită a fost acordată siguranței pasagerilor, șoferilor și pietonilor. Cabina vatmanului proiectată ergonomic maximizează vizibilitatea. În plus, TRAMLINK este echipat cu un dispozitiv anti-coliziune care poate interveni atunci când detectează o posibilă situație de coliziune cu pietoni, mașini sau alte obstacole. Nicio cameră pentru unghiul mort nu garantează securitatea în întregul vehicul. Dinamica excelentă, precum și nivelurile ridicate de siguranță și confort îmbunătățesc experiența de călătorie.

Foto&info: Stadler

1.028 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *