Stadler livrează 25 de rame alimentate cu hidrogen pentru liniile înguste din Italia

Stadler livrează 25 de rame alimentate cu hidrogen pentru liniile înguste din Italia

Operatorii feroviari italieni Azienda Regionale Sarda Trasporti (ARST) și Ferrovie della Calabria (FdC) au atribuit către Stadler două acorduri-cadru pentru furnizarea și întreținerea a 10 trenuri cu hidrogen pentru ARST în Sardinia și 15 rame similare pentru FdC în Calabria. Acest lucru face compania Stadler primul producător de trenuri din lume care va furniza trenuri cu ecartament îngust cu propulsie pe hidrogen.

În plus, după ce a livrat FLIRT H2 pentru transportul de pasageri american, Stadler furnizează acum și trenuri cu hidrogen în Europa, pentru prima dată. Ca prime comenzi din acordurile-cadru, ARST și FdC au semnat două contracte cu Stadler la Roma pentru livrarea primelor 12 trenuri pe hidrogen, câte 6 pentru fiecare dintre companiile italiene.

Vehiculele vor fi echipate cu propulsie ecologică cu pile de combustie și hidrogen și vor fi dedicate serviciilor regionale și suburbane pentru rețeaua cu ecartament îngust (950 mm) din cele două regiuni italiene. Ambele proiecte sunt finanțate cu fonduri UE din Planul Național de Recuperare și Reziliență (PNRR).

Vehiculele vor fi dezvoltate și construite la sediul Stadler din Bussnang (Elveția). Cele două acorduri-cadru vor permite Stadler să-și consolideze și mai mult rolul de lider în decarbonizarea transportului feroviar.

Pentru Stadler, aceasta este și prima comandă de trenuri cu hidrogen din Europa. Urmează livrarea de către Stadler a FLIRT H2, primul tren cu hidrogen din lume, pentru transportul de pasageri american. Cele două comenzi de la ARST și FdC sunt, de asemenea, primele contracte pentru unități multiple cu ecartament îngust cu propulsie cu hidrogen pentru utilizare în Italia.

Foto&info: Stadler

367 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *