Stadler a câștigat contractul pentru livrarea a 7 rame diesel optimizate pentru climă rece în Canada

Stadler a câștigat contractul pentru livrarea a 7 rame diesel optimizate pentru climă rece în Canada

Orașul Ottawa și Grupul SNC Lavalin au declarat Stadler câștigător al contractului pentru 7 trenuri FLIRT diesel-electrice cu patru vagoane, ca parte a proiectului de extensie O-Train Trillium Line. Contractul este evaluat la aproximativ 80 de milioane de franci elvețieni (106 milioane de dolari canadieni). Canada este acum a 18-a țară care a achiziționat trenuri Stadler FLIRT. Conform contractului, Stadler va livra vehiculele, începând cu mijlocul lui 2021, în Ottawa, unde vor fi supuse unor teste extinse. Acesta este al doilea contract al lui Stadler din Canada. Stadler construieste in prezent rame etajate pentru Rocky Mountaineer, care vor transporta pasagerii pe scenicele rute de la nord-est de Vancouver.

Cele 7 trenuri cu patru vagoane pentru Ottawa sunt echipate cu patru motoare diesel de 480 kW. Cu designul actual trenurile se conformează standardului de emisii Tier4 final, în clasa IV pentru cale ferată din America de Nord, cu ADA și sunt pe deplin în conformitate cu standardele AODA (Accesibilitate pentru călătorii cu dizabilități), precum și Standardul american de siguranță împotriva incendiilor NFPA 130.

Cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră, trenurile Stadler FLIRT vor deservi linia extinsă Trillium. Etapa 2 pentru Extinderea liniei Trillium este un proiect de parteneriat public-privat care va extinde traseul existent prin adăugarea a 16 kilometri de cale ferată și 8 stații noi, inclusiv o legătură cu Ottawa Macdonald-Cartier Aeroport internațional. TransitNEXT, o filială deținută în totalitate de SNC-Lavalin, va proiecta, construi, finanța și opera extinderea liniei Trillium în faza 2.

Uzina Stadler din Bussnang, Elveția, construiește și asamblează trenurile FLIRT pentru Ottawa. Aici, Stadler are o vastă experiență în proiecte pentru țările cu cerințe privind vremea extremă ce aduce condiții de iarnă. În Estonia, Norvegia, Finlanda și Suedia trenurile Stadler FLIRT sunt deja în funcțiune cu înaltă disponibilitate operațională, chiar și în condiții dificile de vreme rece.Foto&info: Stadler

2.403 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *