Stadler va livra 60 de locomotive diesel-electrice în Finlanda

Stadler va livra 60 de locomotive diesel-electrice în Finlanda

Grupurile VR și Stadler au semnat contractul pentru furnizarea a 60 de locomotive diesel-electrice noi pentru a îmbunătăți eficiența operațională în șantierele navale, terminalele de marfă și pe liniile neelectrice care reprezintă 45% din rețeaua feroviară finlandeză. Anunțul achiziției a fost făcut încă de luna trecuta.

Contractul include furnizarea a 60 de locomotive diesel-electrice și o opțiune pentru până la 100 de locomotive suplimentare, precum și posibilitatea achiziționării de întreținere a locomotivelor de la Stadler. Valoarea contractului este de aproximativ 200 de milioane de euro.

Noile locomotive cu cabină centrală pot fi utilizate ca locomotive de manevră și pentru tractarea trenurilor de mărfuri și călători în tracțiune unică și multiplă de până la trei locomotive. În plus față de îmbunătățirea eficienței operațiunilor de manevră, acestea vor stimula operațiunile pe secțiunile de cale ferată neelectrificate. Conform contractului, primele cinci locomotive vor intra în funcțiune în 2022, iar locomotivele rămase vor fi livrate treptat până la sfârșitul anului 2025. Aceste locomotive noi depășesc în mod clar vechile locomotive diesel care urmează să fie înlocuite în ceea ce privește emisiile, energia eficiența, inovația, siguranța și fiabilitatea.

Locomotivele sunt dotate cu echipamente de control radio și ETCS Baseline 3, cu sistemul de siguranță local STM ATP și cu cea mai recentă generație de sisteme de control al vehiculului, inclusiv funcții de diagnosticare la distanță. Un sistem eficient de tracțiune AC cu un invertor pe osie oferă o performanță mai bună de aderență. Locomotivele au un efort de tracțiune maxim de pornire de 346 kN și pot atinge o viteză maximă de 120 km / h. Acest lucru le ajută să transporte un tren de 2000 de tone.

Stadler are o experiență bine dovedită în personalizarea locomotivelor pentru condițiile climatice exigente din Finlanda. Locomotivele vor fi fabricate pentru a rezista efectelor zăpezii și a gheții și pentru a funcționa la temperaturi scăzute de -40 grade Celsius.


Foto&info: Stadler

1.026 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *