Stadler livrează 9 rame Flirt pentru transportul intre Germania și Polonia

Stadler livrează 9 rame Flirt pentru transportul intre Germania și Polonia

Stadler anunță că urmează să livreze 9 rame FLIRT către DB Regio pentru trafic transfrontalier pe ruta Berlin – Stettin. Unitățile electrice multiple pot fi utilizate în traficul transfrontalier datorită echipamentului cu soluția Stadler ETCS „GUARDIA” și a autorizării pentru Germania și Polonia. Aceasta este a treia comandă a lui Stadler de trenuri regionale pentru nord-estul Germaniei în doar câteva luni.

Ramele FLIRT XL compuse din patru vagoane cu caroserii extra-lungi, pentru utilizare pe noua linie expres regională RE9, ce face legătura între Aeroportul Berlin T1+2 și Stettin (Szczecin) și linia RB66 Angermünde –– Stettin (Szczecin). În plus, vor deservi și prelungiri sezoniere ale unor trenuri de la Szczecin la Międzyzdroje și Świnoujście. Atribuirea contractului a fost precedată de atribuirea rețelei către DB Regio de către Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg (VBB).

Noile FLIRT oferă spațiu pentru aproximativ 380 de pasageri, dintre care 255 pe scaune. Patru zone spațioase multifuncționale permit transportul a până la 21 de biciclete, cărucioare sau scaune cu rotile per tren. Trenurile au cinci uși pe fiecare parte a vehiculului și asigură astfel un schimb rapid de pasageri. Vagonul special cu locurile pentru scaune rulante dispune de o zonă de îmbarcare optimizată pentru platforme la înălțimea de 550mm sau 760mm, astfel încât urcarea și coborârea fără bariere să fie asigurată indiferent de înălțimea platformei respective.

Pentru a putea circula peste granițe, ramele vor fi echipate cu sistemul de control automat al trenului „Guardia” de la Stadler. „Guardia” a fost folosit până acum pe trenuri în diverse țări europene, printre care Elveția, Polonia, Ungaria și Slovenia. În Germania, primele trenuri regionale cu soluția Stadler ETCS vor fi utilizate din 2026 pe Maas-Wupper-Express peste granițe către Țările de Jos și pe rețeaua Berlin-Stettin către Polonia.

Foto&info: Stadler

525 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *