Stadler va livra 10 rame Flirt pentru Căile Ferate din Belarus

Stadler va livra 10 rame Flirt pentru Căile Ferate din Belarus

Direcția Feroviară din Belarus și Stadler au semnat un contract pentru livrarea a 10 rame FLIRT pentru rute interregionale business. Primele trenuri vor fi puse în funcțiune începând cu 2020. Contractul semnat la 18 ianuarie 2019 de către Vladimir Balakhonov, șeful adjunct al Căilor Ferate din Belarus și Philipp Brunner, CEO Stadler Minsk, include achiziționarea a 10 rame moderne FLIRT cu curent alternativ, cu viteza maximă a trenurilor de 160 km/h. Primul tren electric (EMU) va fi livrat la sfârșitul anului 2020.

Trenurile intercity FLIRT cu 7 vagoane care au rulat cu succes pe rețeaua feroviară din Belarus din august 2016 pe ruta Minsk-Gomel vor deveni o bază pentru trenurile noi. Cu lungimea de 92,96 metri și 3,48 metri lățime, fiecare tren oferă 260 de locuri în clasele I și II. Vor exista 16 locuri în zona de clasa I, într-o zonă de confort îmbunătățită. Vor fi utilizate scaune confortabile, cu spătar reglabil și brațe individuale. Zona de clasa I este separată de o ușă de sticlă acționată electric.

Compartimentul de prima clasa va fi echipat cu butoane de apelare a conductorului. Când un astfel de buton este apăsat, un conductor primește un semnal audio-video în compartimentul său. Este prevăzută o zonă pentru bagajele de dimensiuni mari și un dulap.

O caracteristică distinctivă a noilor trenuri este instalarea automatelor de vânzare într-un compartiment pentru pasageri. Fiecare fereastră din noile trenuri FLIRT va avea rulouri de protecție contra soarelui care pot fi fixate în orice poziție. În tren există trei toalete, dintre care una este destinată persoanelor cu mobilitate redusă. Informațiile privind numărul de vagoane și scaunele, precum și toate informațiile furnizate pasagerilor vor fi repetate în Braille.

Unul dintre compartimente va fi echipat cu o zonă pentru pasageri cu bagaje, biciclete și bagaje mari. Trenurile vor fi echipate cu un sistem Wi-Fi pentru a accesa internetul, precum și cu un sistem de întărire a semnalului GSM. Pentru a spori eficacitatea operațiunilor cu material rulant, datele despre locația trenului, consumul de energie și traseul vor fi transmise serverului feroviar din Belarus.Foto&info: Stadler

1.218 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *