Stadler primește prima comandă pentru prototipul Eurodual și alte 12 locomotive EURO4001

Furnizorul de material rulant Stadler, operatorul francez de transport feroviar VFLI și compania de leasing Alpha Trains au semnat contractele de achiziție pentru primele 12 locomotive diesel EURO4001 și prototipul locomotivei bi-mode EURODUAL. Ambele modele fac parte din noua generație de locomotive cu șase axe dezvoltate de Stadler în Valencia pentru piața europeană. Cele 13 locomotive noi vor fi utilizate de VFLI în serviciile de transport feroviar de marfă în Franța și Belgia.
Stadler primește prima comandă pentru prototipul Eurodual și alte 12 locomotive EURO4001
Operatorul francez de transport feroviar de marfă VFLI, o filială a SNCF, a folosit locomotivele de la Stadler începând din 2013 pentru serviciile sale de transport de marfă, are în prezent o flotă de 19 locomotive EURO4000, dintre care ultima a fost livrată la sfârșitul anului 2017. Prin aceste noi contracte, VFLI devine primul client francez al noii generații de locomotive Co’Co proiectate și fabricate de Stadler în uzina din Albuixech cu scopul optimizării transportului feroviar de mărfuri în Europa.

Compania de leasing Alpha Trains are o flotă existentă de 30 de locomotive EURO4000 operate de diferiți operatori de transport feroviar de marfă în Spania și Portugalia. În prezent, își extinde afacerile în Franța cu leasing-ul altor locomotive de la Stadler.

EURODUAL este răspunsul tehnologic al Stadler la provocările coridoarelor transfrontaliere cum ar fi coridoarele mediteraneene sau coridoarele atlantice. Iñigo Parra, CEO al Stadler Valencia, a subliniat importanța proiectului și avantajele noii platforme: „Locomotiva EURODUAL este rezultatul multor ani și a resurselor investite în R + D + I. Cu tehnologia sa avangardă, ea acoperă toate nevoile într-un mod eficient și fiabil oferind operatorilor feroviari numeroase beneficii economice și ecologice.”

Unul dintre contracte include achiziționarea de către VFLI a prototipului de locomotivă EURODUAL pe care Stadler o folosește pentru omologarea acestei noi platforme în Franța și Belgia. Această locomotivă versatilă oferă două soluții într-o singură combinare cu modurile de operare: electrice și diesel. Acesta poate rula pe liniile electrificate la 25kV AC și la 1.5kV DC cu o putere de până la 7000kW, dar este de asemenea alimentat de un motor IIIB de 2.800 kW pentru a funcționa pe liniile neelectrice. Datorită efortului său ridicat și a efortului de tracțiune și a sistemului său de control al aderenței, acesta poate transporta trenuri mai lungi și mai grele cu o singură locomotivă, cu flexibilitatea operativă oferită de tracțiunea diesel de mare putere și beneficiile ecologice ale tracțiune electrică.

Locomotiva diesel-electrică EURO4001 a moștenit performanțe și fiabilitate incredibile, fiind o locomotivă diesel-electrică cu șase axe, cu transmisie AC / AC și un motor cu o putere nominală de 2800kW, care îndeplinește nivelurile de emisii EC 26/2004 Stadiul IIIB și Etapa V, cerute în Europa ca primă mișcare. Locomotiva puternică oferă flexibilitate, capacitate ridicată de tractare, consum redus de energie și costuri operaționale reduse.Foto&info: Stadler Rail

958 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *