Stadler va livra până la 1500 vagoane noi de metrou pentru Berliner Verkehrsbetriebe

Stadler va livra până la 1500 vagoane noi de metrou pentru Berliner Verkehrsbetriebe

Stadler a câștigat o altă licitație internațională, pentru Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) pentru livrarea a până la 1.500 de vagoane de metrou noi pentru a fi utilizate în rețeaua de metrou din Berlin. Acordul-cadru, cu o valoare aproximativă totală de până la trei miliarde de euro, este, de asemenea, unul dintre cele mai mari contracte de furnizare acordate vreodată în Europa.

Un ofertant descalificat a inițiat o procedură de contestare, care a fost respinsă în ultima instanță de recurs de către Curtea de Apel din Berlin. Acordul-cadru include o cantitate minimă fixă de comandă de 606 de vagoane. Prin urmare, Stadler va furniza 376 de vagoane pentru unități de vagoane sau patru autovehicule pentru secțiunile cu încărcări mici și mari ale rețelei, începând cu 2022. Alte 230 de vagoane au fost comandate în mod ferm, dar comanda corespunzătoare va fi plasată la o dată ulterioară. Acordul-cadru prevede, de asemenea, o altă comandă opțională pentru 894 de vagoane suplimentare. Volumul comenzii ferme se ridică la aproximativ 1,2 miliarde de euro și include furnizarea de piese de schimb.

Acest contract de reînnoire a flotei pentru rețeaua de metrou din Berlin este o nouă oportunitate pentru Stadler și BVG de a lucra împreună. Producătorul elvețian de vehicule feroviare asigură deja o mobilitate ecologică în capitala Germaniei datorită seriei sale IK, trenurile Stadler fiind utilizate pentru BVG pe liniile de metrou U1, U2 și U5. Noua serie, denumită J / JK de către BVG, se bazează pe vehiculele Stadler-METRO.

Vehiculele eficiente din punct de vedere energetic cu reducerea zgomotului au fost optimizate în diverse moduri. Adâncimea stâlpilor ușilor a fost ajustată pentru a îmbunătăți accesul, de exemplu. Pasagerii vor putea să se îmbarce și să se debarce chiar mai repede în viitor. Stadler intenționează, de asemenea, să mute ecranele de informații din zona ușii în conexiunea curbă intercar dintre peretele lateral și tavan, ceea ce va oferi o vedere mai bună pe întregul interior al vehiculului.Foto&info: Stadler

549 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *