Sprijin european pentru achiziția de autobuze electrice pentru transportul public Rotterdam

Sprijin european pentru achiziția de autobuze electrice pentru transportul public Rotterdam

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de împrumut în valoare de 115 milioane EUR cu furnizorul de transport public RET din Rotterdam și cu Metropole-regiunea Rotterdam-Haga (MRDH). RET va folosi finanțarea pentru a achiziționa noi autobuze electrice și diesel-hibrid și pentru a instala infrastructura de încărcare aferentă. De asemenea, va moderniza traseele de tramvai și metrou în diferite puncte din oraș. Anterior, BEI a finanțat deja noile metrouri care funcționează pe „Hoekse Lijn”, recent deschis din centrul Rotterdam până în Hoek van Holland.

Finanțarea este posibilă cu sprijinul instrumentului de creanță al Conectării Europa (CEF) și al Fondului european pentru investiții strategice (FEIS) al Planului Juncker. Mai mult, RET va primi și o subvenție de la CEF pentru investițiile în autobuzele electrice și infrastructura de încărcare aferentă.

RET implementează în prezent o strategie, ceea ce înseamnă că Rotterdam va respecta obiectivul olandez de a avea doar autobuze fără emisii mult mai devreme decât obiectivul național din 2030. Concret, împrumutul BEI va fi utilizat pentru a achiziționa 105 autobuze electrice și 103 diesel-hibrid. De asemenea, se vor investi investiții în instalarea infrastructurii de încărcare în autobaze (32 de puncte de încărcare), precum și de-a lungul rutelor de autobuz (17 puncte de încărcare). În cele din urmă, RET va moderniza traseele de metrou și tramvai în aproape 70 de locații din oraș.Foto&info: BEI

724 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *