Sprijin european pentru tranziția în domeniul e-mobilității cu operatorul de stații de încărcare EV Allego

Sprijin european pentru tranziția în domeniul e-mobilității cu operatorul de stații de încărcare EV Allego

Banca Europeană de Investiții a convenit să aloce 40 de milioane de euro drept cvasi-capital în finanțarea creșterii către Allego Holding BV, operator olandez al stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice. Împrumutul BEI beneficiază de Fondul european pentru investiții strategice (EFSI), partea centrală a Planului de investiții pentru Europa, Planul Juncker.

Finanțarea BEI sprijină viitoarele investiții în extinderea infrastructurii de încărcare normală, rapidă și de mare putere, instalată și distribuită în țările în care funcționează Allego. Creșterea disponibilității rețelelor stațiilor de încărcare EV va contribui la combaterea schimbărilor climatice și a poluării aerului.

Din punct de vedere tehnic, BEI va efectua o investiție de cvasi-capital de 17 ani pentru Opera Charging BV, un motor de coinvestiție creat de Meridiam Investments, în favoarea Allego Holding BV în calitate de beneficiar final. Allego se numără printre principalii operatori internaționali de rețele de încărcare, cu aproape 12.000 de puncte deja puse în funcțiune și care lucrează în parteneriat cu diferite sectoare și industrii.

Allego sa lucra prin intermediul unei structuri dedicate finanțării proiectelor proiectul pan-european MEGA-E (Metropolitan Greater Areas Electrified), care are ca scop implementarea unor locații de încărcare ultra-rapide în cel puțin 10 zone metropolitane europene. Proiectul a fost acordat de Comisia Europeană în valoare de 29 de milioane de euro, ca parte a proiectului Blending Call Facility Connecting Facility (CEF).Foto: Allego

798 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *