Parlamentul European propune spații pentru biciclete în toate trenurile de călători din UE

Parlamentul European propune spații pentru biciclete în toate trenurile de călători din UE

În data de 9 octombrie, membrii Comisiei pentru transport și turism din cadrul Parlamentului European (TRAN) au votat propunerea de a introduce cel puțin 8 spații pentru biciclete pe toate trenurile europene noi și modernizate. Dacă, după cum era de așteptat, propunerea este susținută, de asemenea, în sesiunea plenară a Parlamentului în următoarele săptămâni, atunci va deveni poziția lor oficială în cadrul discuțiilor cu statele membre (Consiliul Uniunii Europene) care urmează.

Formularea Comisiei TRAN adoptată prevede: „Pasagerii au dreptul să urce biciclete la bordul trenului, inclusiv la servicii de mare viteză, la distanță, transfrontaliere și locale. În cu doi ani de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, întregul material rulant de pasageri nou sau recondiționat include un spațiu bine desemnat pentru transportul bicicletelor asamblate, cu cel puțin 8 locuri. Întreprinderile feroviare, vânzătorii de bilete, operatorii de turism și, după caz, administratorii de stații informează pasagerii cu privire la toate serviciile, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 454/2011, cel târziu la achiziționarea biletului pentru condițiile de transport al bicicletelor.”

Federația Europeană a Cicliștilor (ECF) și membrii săi au susținut mult timp o formulare mai puternică în regulamentul UE referitoare la transportul bicicletelor în trenuri: Regulamentul privind drepturile și obligațiile pasagerilor feroviari. Formularea actuală, care datează din 2007, prevede doar condițiile în care pot fi transportate bicicletele și nu încurajează întreprinderile feroviare să pună în aplicare măsuri destinate combinării acestor moduri. În consecință, există numeroase conexiuni feroviare în întreaga Europă, unde nu există dispoziții existente pentru transportul bicicletelor asamblate.Foto&info: Federația Europeană a Cicliștilor (ECF)

1.207 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *