Spania – Captrain începe operarea cu locomotive Stadler EURO6000 pe ecartamentul Iberian

Spania - Captrain începe operarea cu locomotive Stadler EURO6000 pe ecartamentul Iberian

Captrain Spania anunț că a început operarea cu locomotivele Stadler EURO6000 pe ecartamentul Spaniol – Iberic de 1668mm. Noile locomotive electrice, cele mai puternice care au circulat vreodată în Peninsula Iberică, cresc semnificativ lungimea, încărcarea și fiabilitatea trenurilor de marfă.

Datorită sistemului lor multitensiune (3.000 V, 25 kV), acestea vor permite circulația în întreaga rețea feroviară spaniolă, care adoptă treptat electrificarea de 25 kV. De altfel, acestea vor putea opera din prima zi prin noile tuneluri feroviare Pajares, marcând astfel etapă importantă în legătura feroviară dintre Asturias și restul Peninsulei Iberice.

Noile locomotive vor putea circula și pe restul liniilor în curs de electrificare la curent alternativ de 25 kV, cum ar fi linia de la Zaragoza la Sagunto și Valencia, și cea de la Medina del Campo la Salamanca și Portugalia. Astfel, pentru prima dată, se va putea circula în viitorul apropiat cu tracțiune electrică și cu aceeași locomotivă între aceste două țări.

Captrain Spania și Alpha Trains au un acord pentru închirierea a 21 de locomotive Stadler EURO6000, dintre care 14 au fost deja contractate.

Foto&info: (c) Alpha Trains Group / Captrain578 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *