O nouă șosea de frontieră la Ungheni asigură legătura dintre Moldova și Uniunea Europeană prin România

O nouă șosea de frontieră la Ungheni asigură legătura dintre Moldova și Uniunea Europeană prin România

Ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova și prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, au lansat o nouă șosea în jurul localității Ungheni, un oraș care se află la punctul de trecere a frontierei țării către Uniunea Europeană (UE) prin România.

Construcția drumului de 7,7 kilometri a fost finanțată de UE și face parte dintr-un program amplu de modernizare și construire a drumurilor-cheie din țară cu diverse investiții și finanțări nerambursabile în valoare totală de 670 de milioane de euro din partea UE, BERD, Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Mondială și guvernul Statelor Unite ale Americii, agenția de asistență externă Millennium Challenge Corporation.

Cu două benzi pe sens și mai multe drumuri de legătură, șoseaua ocolitoare îmbunătățește legătura cu granița UE, scurtând distanța de la Chișinău cu 11 kilometri. Aceasta va duce oamenii la destinație mai repede și mai în siguranță, facilitând în același timp comerțul dintre Moldova și UE.

Noul drum va primi zilnic de cel puțin 400 de vehicule grele din centrul orașului Ungheni. Acest lucru va reduce congestia, poluarea va fi scăzută, va menține aerul curat și va îmbunătăți calitatea vieții pentru aproximativ 35.000 de locuitori locali ai orașului și împrejurimile acestuia.Foto&info: BERD

1.256 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *