A fost semnat contractul pentru 3 autobuze electrice SOR EBN 8 care vor lega Rovinari și Drăguțești

A fost semnat contractul pentru 3 autobuze electrice SOR EBN 8 care vor lega Rovinari și Drăguțești

Astăzi, 18 ianuarie 2022 a fost semnat la Rovinari contractul de achiziție pentru trei autobuze electrice SOR EBN 8 și a cinci stații de încărcare. Contractul face parte din proiectului privind Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local, transmite Anadolu Automobil Rom în prezentul comunicat.

Distanța de 15 km ce separă cele două localități va fi traversată ecologic, rapid și confortabil de autobuzele SOR EBN 8, iar încărcarea acestora este posibilă fie prin cele trei stații de încărcare lentă aferente fiecărui vehicul, fie prin stațiile de încărcare rapidă care vor fi montate de către Anadolu Automobil Rom.

La semnarea acestuia a participat domnul Primar Filip Robert Dorin din partea Primăriei #Rovinari, iar din partea Anadolu Automobil Rom a semnat doamna Magdalena Peșu în calitate de Director General al importatorului SOR în România.

Valoarea totală a contractului este de 7.440.000 lei fără TVA și include toate costurile de livrare, stațiilor de încărcare lentă și instalarea stațiilor de încărcare rapidă aferente contractului. Cele trei autobuze au o garanție de 2 ani iar bateriile acestora au o garanție de 4 ani.

Autobuzul electric #SOREBN 8 oferă 16 locuri confortabile pe scaune plus un spațiu dedicat pentru fotolii rulante necesare transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii. Accesul în autobuz se face prin cele două uși laterale, din care ușa spate este dublă și prevăzută cu o rampă de acces fotolii rulante și cărucioare.

Propulsia este asigurată de un motor electric asincron răcit cu lichid de 129 kW iar capacitatea totală a acumulatorilor este de 172 kWh. Mulțumită consumului redus, autobuzul SOR EBN 8 poate parcurge până la 200 de km cu un set de acumulatori.

Foto&info: Anadolu Automobil Rom447 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *