Soluţiile de azi pentru oraşele inteligente de mâine – Parkomatic

Parkomatic

Oraşele inteligente nu mai sunt doar o aspiraţie, ele au devenit în contextul dezvoltării economice, a creşterii complexităţii schimburilor, a dezvoltării tehnologice şi mai ales al suprapopulării, o necesitate. Soluţiile există, ele trebuie integrate, corelate şi puse în folosul comunităţilor.

România a ajuns într-o etapă de dezvoltare în care nevoia de sistematizare şi de gestionare inteligentă a mobilităţii urbane este acută. Creşterea accelerată a marilor oraşe din România, existenţa unor fluxuri constante de autovehicule în parcările publice, construirea unor clădiri de birouri şi centre comerciale cu un trafic intens sunt motive care justifică opţiunea de implementare a unui sistem de management integrat al locurilor de parcare.


Oraşele inteligente trebuie să rezolve foarte multe probleme. Una dintre acestea este lipsa locurilor de parcare şi lipsa infrastructurii pentru maşinile electrice.

Parkomatic oferă în România soluţii pentru a rezolva aceste probleme.
1. Sisteme automate de parcare cu bariere – valorifică beneficiile ingineriei şi tehnologiei moderne, pentru o experienţă de utilizare agilă, prin: terminale de intrare-ieşire, case automate sau asistate cu operator, bariere sau panouri de afişare a informaţiilor.
2. Parcometre stradale – terminalele de plată on street de la Parkomatic sunt, în fapt, staţii de plată fără operator, destinate colectării plăţilor aferente parcării, prin cash sau card.
3. Sisteme de ghidare PGS – sunt recomandate cu precădere în parcările subterane, supraetajate sau în parcările de mari dimensiuni, datorită identificării rapide a locurilor libere şi implicit a reducerii consumului de carburant şi a gazelor de eşapament.
4. Sisteme de recunoaştere a numerelor de înmatriculare LPR – permit accesul autovehiculelor în parcare după verificarea şi recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare. Clienţii parcării beneficiază astfel de cel mai ridicat confort la utilizare, graţie acestei opţiuni care ajută la reducerea timpului de acces în parcare.
5. Sistem de ticketing şi control al accesului – managementul centrelor de evenimente, fie că vorbim de stadioane, parcuri de distracţii, săli de spectacole sau centre de congrese, necesită soluţii de control acces pe măsura provocărilor lumii moderne.
6. Staţii încărcare vehicule electrice – staţia de încărcare Parkomatic pentru vehiculele electrice este proiectată pentru uz rezidenţial şi public, în parcări comerciale, garaje, parcări companii, la hoteluri sau centre comerciale. Staţia de încărcare poate face parcarea mai atractivă pentru clienţi.Sistemele de parcare inteligente cresc calitatea vieţii oamenilor, uşurează accesul în perimetrele monitorizate, permit controlul accesului, dar şi obţinerea unor beneficii financiare. În funcţie de domeniul de aplicare, beneficiile parcărilor inteligente Parkomatic le transformă în automatizări indispensabile pentru proiectarea şi gestionarea unei infrastructuri moderne.

Despre Aluterm Group
Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 2500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI – Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park; CLUJ – Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40372 368 355
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro

Foto(c) Parkomatic.ro

668 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *