Solaris livrează primele autobuze electrice în Letonia

Solaris livrează primele autobuze electrice în Letonia

Orașul baltic Jūrmala din Letonia a achiziționat primele două autobuze electrice Solaris. Solaris Urbino 8,9 LE electric cu emisii zero va ajunge pe drumurile din orașul stațiune în al treilea trimestru al anului 2019. Acestea vor fi primele autobuze electrice ale Solaris nu numai în Letonia, dar și în toate statele baltice.

Consiliul din stațiunea litorală Jūrmala, la vest de Riga, a decis să facă primul său pas spre electromobilitate. Cele două autobuze electrice Solaris Urbino 8,9 LE vor completa flota populară a stațiunii în al treilea trimestru al anului 2019. Autobuzele electrice comandate sunt vehicule low-entry de 8,9 metri. Acestea vor fi echipate cu baterii Solaris High Energy cu o capacitate de 160 kWh, care vor fi ușor reîncărcabile folosind un dispozitiv plug-in plasat pe partea dreaptă a autobuzului, în spatele axei spate. Starea de reîncărcare și kilometrajul care pot fi acoperite de vehicul vor fi afișate pe panoul șoferului. Transmisia electrică din Solaris Urbino 8,9 LE va consta într-un motor de tracțiune.

Autobuzele vor dispune de soluții standard care să sporească confortul și siguranța șoferilor și a pasagerilor, și anume aerul condiționat, alcolock-urile, oglinzile încălzite, camerele de supraveghere, precum și un buton de urgență în cabina șoferului, pentru a înregistra eventuale incidente în interiorul vehiculului, dacă este necesar, și pentru a trimite un semnal de urgență.
Solaris Urbino 8,9 LE va fi echipat cu un sistem de informare a pasagerilor. Pentru confortul pasagerilor, autobuzele vor avea trei porturi USB de încărcare instalate la bord. Podeaua va fi acoperită cu o căptușeală asemănătoare lemnului, care va sublinia în continuare natura ecologică a autobuzului. Materialul de tapițerie folosit pe scaunele confortabile va corespunde cu interiorul și va avea de asemenea brodat noul logo Jūrmala, reprezentând identitatea vizuală complet nouă a orașului.

Solaris a avut ocazia să-și prezinte cele mai recente soluții cu privire la transportul public electric în Jūrmala, în vara anului 2017, când orașul a decis să treacă prin testele unui Urbino electric de 12 metri. Această experiență a permis clientului să identifice cerințele și să determine anumite echipamente.Foto&info: Solaris

835 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *