Solaris livrează autobuze articulate Solaris Urbino 18 CNG în Paris

Solaris livrează autobuze articulate Solaris Urbino 18 CNG în Paris

La începutul anului, Solaris Bus & Coach S.A. a livrat primul Solaris Urbino 18 CNG companiei franceze de transport public Régie Autonome des transports Parisiens (RATP). Acesta a fost începutul contractului semnat în martie 2016 între producătorul polonez și operatorul de transport public din Franța. Bugetul total al acordului-cadru a fost de 20 milioane EUR și a inclus livrarea a până la 48 de vehicule. RATP tocmai a comandat primele 18 autobuze. Modernul și ecologicul Solaris Urbino 18 CNG va ajunge în capitala franceză la începutul lunii mai și iunie 2019. Valoarea acestei părți a contractului, constituind prima tranșă este de aproape 8 milioane de euro. Printre altele, datorită implementării acestui contract, numărul total de vehicule alimentate cu gaz natural comprimat în flota RATP ajunge la 20%.

Autobuzele Solaris articulate vor fi conduse de motoare dedicate pentru lucrul cu combustibil CNG și cutii de viteze automate echipate cu programul Eco. Această configurație a unității de propulsie va permite obținerea de beneficii ecologice semnificative prin reducerea semnificativă a emisiilor de gaze evacuate nocive în atmosferă. Mai mult, compartimentul motorului și așa-numitul turn de motor vor fi amortizate suplimentar pentru a spori confortul pasagerilor care călătoresc cu autobuzul, dar și pentru a reduce zgomotul emis de autovehicul spre exterior. Cinci bucăți de cilindri comprimat de stocare a gazelor naturale, cu o capacitate de 340 litri fiecare, vor fi instalate pe acoperișul din fața vehiculului. O astfel de cantitate de combustibil, presupunând o rezervă care să garanteze nivelul minim al concentrației de gaze, permite o autonomie de 400 de kilometri pe un singur plin de combustibil.

Din motive de siguranță, circuitul de umplere va fi echipat cu un manometru pentru a controla presiunea din rezervoare, iar sistemul de acționare CNG va îndeplini cele mai stricte standarde de siguranță. Experiența companiei Solaris Bus & Coach SA în construcția vehiculelor pe gaz datează din 2004. De atunci, compania a livrat aproape 1.100 de vehicule de acest tip, care pot fi întâlnite pe străzile a 13 țări europene, din Suedia, Europa Centrală și de Est în Franța, Spania și Italia.

Autobuzele articulate Urbino vor fi echipate cu aer condiționat, o versiune extinsă a sistemului de stingere a incendiului și elemente transparente care iluminează interiorul vehiculului. La solicitarea individuală a clientului, va fi instalată și o cabină de conducere anti-atac, închisă. În plus, va exista un sistem vast de monitorizare, alcătuit din 8 camere și un monitor de 10,4 inch al sistemului de monitorizare a ușii și o previzualizare a zonei din spatele vehiculului. Producătorul polonez va instala, de asemenea, un sistem de informare a pasagerilor, care va include panouri de direcție, monitoare LED interne și anunțuri vocale de stații. Solaris Urbino 18 CNG al RATP va oferi patru perechi de uși duble instalate în sistemul 2 + 2 + 2 + 2. Fiecare dintre ele va avea porți de numărare a pasagerilor instalate. Autobuzul va găzdui 101 persoane în același timp, inclusiv 36 pe scaune. Pentru persoanele cu mobilitate redusă, va exista o funcție de înclinare a vehiculului la stația de autobuz și o rampă electrica pentru a facilita intrarea unui scaun cu rotile sau a unui cărucior.Foto&info: Solaris

1.504 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *