Solaris construiește un troleibuz dublu articulat de 24 de metri

Solaris construiește un troleibuz dublu articulat de 24 de metri

După lansarea recentă a unui troleibuz inovativ, echipat cu celule de combustie cu hidrogen ca agenți de extindere a autonomiei, realizat pentru operatorul din Riga, Rigas Satiksme, departamentul de dezvoltare al Solaris Bus & Coach lucrează acum la un troleibuz cu trei unități și lungimea de peste 24 de metri.

Ideea din spatele vehiculului prototip, noul Solaris Trollino 24, este de a crea o platformă pentru producția viitoare, în serie, a vehiculelor hibride și electrice cu lungimea de 24 de metri. Sfârșitul producției troleibuzului bi-articulat este programat pentru jumătatea anului 2018. În continuare, acestea vor fi livrate pentru teste de încercare în orașe europene selectate, iar în timpul acestor teste, vehiculul va fi supus unor teste suplimentare de omologare înainte de a fi lansat pentru traficul de pasageri.

Cel mai recent produs Solaris va fi extrem de avansat în termeni tehnici. Transmisia va fi alcătuită din două motoare de tracțiune care acționează două axe de antrenare. Un pachet de baterii de 94 Ah (58 kWh) instalate va fi reîncărcat în timpul deplasării, colectând curentul de la linia aeriană printr-un pantograf bipolar aplicat în mod tradițional la troleibuze. În plus, energia acumulată în baterii va fi utilizată pentru alimentarea troleibuzului ori de câte ori se deconectează de alimentarea electrică. Pentru a ușura manevrele în traficul urban, a patra axă a vehiculului va fi o axă de direcție. În afară de un aspect unic al ușilor de 2-2-2-2-2, vehiculul va fi echipat, de asemenea, cu o pompă electrică de direcție (EPS).Cabina șoferului cu aer condiționat va fi echipată cu un scaun pivotant încălzit și ventilat care să permită o setare ergonomică maximă pentru confortul șoferului. De asemenea, șoferii vor avea la dispoziție două ecrane de 8 inchi care afișează vizualizarea de la o cameră orientată spre pantograf și o altă cameră externă instalată în spatele celei de a doua articulații. O altă necesitate pentru cabina șoferului este ecranul care permite șoferului să monitorizeze camerele CCTV instalate la uși, precum și camera de mers înapoi din spate. Vehiculul va cuprinde, de asemenea, un sistem de informații pentru pasageri, alcătuit din afișaje pentru destinația troleibuzului și trei ecrane de 29 inci instalate în salon.

În plus, confortul pasagerilor va fi garantat de un sistem de aer condiționat mai eficient și de numeroase porturi USB care să permită reîncărcarea dispozitivelor mobile. Iluminarea interioară a troleibuzului va fi realizată din tehnologie LED cu economie de energie. Un total de 53 de locuri au fost asigurate în salon, dintre care 16 sunt accesibile la podea joasă, pentru a facilita accesul pasagerilor cu mobilitate redusă. Producătorul a oferit, de asemenea, spațiu pentru scaune cu rotile și carucioare sau pentru transportul bicicletelor.

Foto: Solaris

2.919 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *