Solaris semnează Declarația europeană pentru implementarea „autobuzelor ecologice”. Orașele europene vor accelera achiziția de autobuze hibrid și electrice

Reprezentanții Solaris Bus & Coach au semnat Declarația Europeană pentru implementarea autobuzelor ecologice (electrice sau hibrid). Documentul, semnat de Comisia Europeană și liderii industriei, este o expresie a sprijinului pentru implementarea în masă a autobuzelor fără emisii și alimentate în mod alternativ.

Declarația europeană este o inițiativă bazată pe următorii trei piloni: angajamentul orașelor și producătorilor de a accelera împreună procesul de reducere a emisiilor, crearea unei platforme pentru schimbul de informații între autoritățile locale, operatorii de transport și organizații financiare, precum și crearea unui grup de experți care să servească o experiență profesională în domeniul tehnologiei, economiei și logisticii.

În justificarea elaborării Declarației, Comisia Europeană subliniază că mobilitatea cu emisii scăzute și cu emisii zero este cea mai eficientă modalitate de transport public în regiuni și orașe. Acesta mobilitate ecologică aduce beneficii semnificative cetățenilor, sporind în același timp inovația și competitivitatea industriei. În Europa, procesul a început deja, după cum reiese din acțiunile recente ale autorităților celor mai mari metropole europene. Atena, Parisul și Madrid intenționează să elimine transportul public cu combustie până în 2025. Alte orașe și regiuni și-au anunțat, de asemenea, planurile de a se abține de la achiziționarea autobuzelor convenționale. Printre acestea se numără Copenhaga (în vigoare din 2014), Londra (anunțată pentru 2018), Berlin (anunțată pentru 2020) sau Oslo (anunțată pentru 2020).

Foto: Solaris Bus & Coach

644 Vizualizări