Solaris prezintă cele mai noi inovații pentru transportul electric

La târgul feroviar internațional TRAKO, în luna septembrie, Solaris va prezenta două vehicule: tramvaiul Tramino pentru Leipzig și primul troleibuz Solaris Trollino 18,75 cu celulă de combustibil pe bază de hidrogen. Ambele vehicule sunt un exemplu al gamei și experienței constructorului auto polonez în ceea ce privește electromobilitatea. Standul comun al Solaris și Solaris Tram va fi situat în sala A (numărul 43).

Contractul-cadru între Solaris și LVB pentru furnizarea a până la 41 de tramvaie a fost semnat în 2015. Primul Tramino a ajuns la Leipzig în decembrie 2016, iar după încă 7 luni vehiculul a fost omologat și lansat în traficul de pasageri. Tramvaiele cu o lungime totală de 37,63 metri și o lățime de 2,3 metri format din patru module. Ele au fost echipate cu patru boghiuri clasice de rulare și un boghiu de tip Jacob. Tramvaiul are un ampatament de 1458 mm, tipic pentru infrastructura din Leipzig. Solaris Tramino Leipzig a fost creat în colaborare între Solaris Bus & Coach și Solaris Tram. Este cel de-al treilea contract german semnat de Solaris până în prezent. Traminos au fost livrate mai devreme către Jena (5 unități) și Braunschweig (18 vehicule). Cel de-al doilea din cele două orașe a plasat recent o comandă pentru încă 7 tramvaie.Între timp, Rigas Satiksme, operatorul de transport public din capitala Letoniei, a comandat anul trecut 10 troleibuze Trollino 18,75 echipate cu sistem de combustie pe bază de hidrogen. Aceasta este o noutate absolută, nu numai în transportul public leton, ci la nivel european în general. Fiecare dintre Trollinos a fost echipat cu celule de combustie și baterii, ceea ce permite vehiculelor să se deplaseze până la 100 de kilometri, fără a fi nevoie să fie conectate la firele de tracțiune. Sunt acele rute care nu au cabluri de alimentare unde va fi aplicată noua soluție inovatoare. Unitatea de tracțiune pentru troleibuze a fost furnizată de Medcom. Trollino articulat va asigura servicii de transport chiar și pe cele mai aglomerate linii din Riga, oferite de vehicule de transport public cu emisii scăzute.

Standul comun al Solaris și Solaris Tram, numit 43, va fi amplasat în sala A. Tramvaiul și troleibuzul producătorului polonez, expuse în cadrul târgului, vor aștepta vizitatorii în secțiunea de expoziție în aer liber (cale ferată de expoziție A ).

Foto: Solaris

725 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *