Solaris va livra 60 de autobuze electrice pentru EMT Madrid

Solaris va livra 60 de autobuze electrice pentru EMT Madrid

EMT, operatorul de transprt public din orașul Madrid, comandat 60 de autobuze electrice de la Solaris. Madrid mizează pe bateriile High Energy și pe încărcarea cu pantograf care vor asigura o operabilitate ridicată în toate tipurile de condiții. Valoarea contractului este de peste 30 de milioane de euro.

În 2021, Solaris și-a asigurat o comandă pentru 250 de autobuze alimentate cu gaz natural pentru Madrid, după ce a câștigat licitația organizată aici. Iar acum, orașul a făcut o investiție impresionantă cu zero emisii, în valoare de peste 30 de milioane de euro – achiziționarea a 60 de autobuze electrice Urbino 12.

Vehiculele electrice Solaris pentru care a optat operatorul din Madrid vor utiliza energie din baterii de ultimă generație de peste 400 kWh, ceea ce va asigura o autonomie și operabilitate adecvate autobuzelor pentru metropolă. Bateriile autobuzelor pot fi reîncărcate cu ajutorul unui pantograf inversat sau, în mod convențional, printr-un conector standard. Unitatea de acționare a vehiculelor va fi un motor central de 180 kW.
Cu lungimea de 12 metri, autobuzele Solaris vor putea transporta peste 80 de pasageri, inclusiv 25 pe scaune. Un sistem eficient de aer condiționat, porturi USB și sistemul de informare pentru pasageri vor asigura confortul călătorilor. De asemenea, EMT a pus pe primul loc siguranța și confortul șoferilor. Cabina șoferului va fi de tip închis, cu ecrane de sticlă înalte, ceea ce va oferi acestora condiții de lucru optime, separarea acestora de pasageri și o călătorie în siguranță în general. Între timp, vizibilitatea sporită va fi asigurată de camerele care înlocuiesc oglinzile laterale, care transmit imagini pe ecranele din interiorul vehiculului. Printre multe alte avantaje, designul inovator al lui MirrorEye va permite reducerea lățimii vehiculului, lucru care este important în spațiul urban aglomerat al Madridului.

Solaris este prezent în Spania de peste 10 ani. Aproape 450 de autobuze fabricate de Solaris circulă în prezent pe rute în orașele spaniole. Este de menționat că trei sferturi dintre acestea sunt vehicule cu emisii zero sau cu emisii scăzute. Solaris este lider european în vânzarea și fabricarea de autobuze ecologice și în prezent lider în Europa în ceea ce privește producția de autobuze electrice și pe hidrogen.

Foto&info: Solaris

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.782 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *