Solaris oferă diagnoză la distanță pentru autobuzele electrice prin eSConnect

Solaris oferă diagnoză la distanță pentru autobuzele electrice prin eSConnect

Inginerii de la Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Solaris Bus & Coach au creat un sistem care să eficientizeze și să sprijine soluțiile de diagnoză, să îmbunătățească opțiunile de întreținere și să faciliteze analiza datelor specializate provenite de la autovehiculele produse în Bolechowo. Vehiculele echipate cu un sistem de diagnosticare la distanță denumit eSConnect vor permite producătorului să stabilească o bază de date cu informații reale de performanță care să permită soluții perfecte aplicate în ciclul de producție și mentenanță.

Creat în scopul susținerii întreținerii, sistemul eSConnect poate fi instalat în orice vehicul electric realizat de Solaris, de asemenea, și pe acelea deja livrate clienților; iar unele dintre acestea au decis deja să aplice schema pilot la flotele lor. Cel mai important, totuși, sistemul eSConnect la distanță oferă clienților posibilitatea de a lucra cu informații de bază care permit optimizarea utilizării parcului. De asemenea, va permite producătorului polonez să își perfecționeze în continuare modelele de autovehicule care au obținut deja un premiu major al firmei, titlul de autobuz urban al anului 2017.

Datele astfel colectate includ, printre altele, informații despre poziția flotei de autobuze în ceea ce privește timpul și locația, starea actualizată a bateriei, kilometrajul, consumul de energie sau chiar notificările privind încărcarea completă a tuturor bateriilor. Sistemul eSConnect va ajuta la identificarea de la distanță a eventualelor erori notificate de către vehicul pe panoul șoferului, monitorizarea parametrilor de funcționare ai sistemului și generarea de statistici, de exemplu numărul de cicluri de încărcare și timpul necesar pentru reîncărcarea bateriilor.

Sistemul eSConnect propus de Solaris atrage o serie de avantaje pentru clienții săi. Pentru cumpărătorii de vehicule de la Bolechowo sistemul înseamnă o utilizare mai bună a parcului auto și confirmarea faptului că un autobuz este gestionat corespunzător de către șoferi. În plus, oferă clienților posibilitatea de a colecta și analiza date care simplifică o identificare precisă a cerințelor tehnice pentru autobuze care deservesc anumite rute.Foto: Andrei Marian

1.268 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *