Solaris primește a doua comandă pentru troleibuze de 24 de metri

Solaris primește a doua comandă pentru troleibuze de 24 de metri

Solaris Bus anunță o adoua comandă de troleibuze Trollino 24, modelul cu lungimea de 24 de metri dezvoltat recent de companie și testat pentru prima data la Bratislava în noiembrie 2020. Astfel, operatorul de transport public din Bratislava, Dopravný podnik Bratislava, a comandat 16 troleibuze din această serie, urmând ca livrările să înceapă la mijlocul anului 2023.
Solaris spune că este a doua comandă pentru troleibuze din acest tip, prima fiind de la operatorul de transport din Praga, Dopravní podnik hlavního města Prahy, care a comandat în luna februarie 20 de troleibuze din această serie, urmând ca livrările să înceapă tot în 2023.

Vehiculul biarticulat produs de Solaris a fost lansat în 2019, la târgul Busworld de la Bruxelles. Este acționat de două motoare de tracțiune de 160 kW fiecare. Bateriile suplimentare de tracțiune, amplasate pe acoperișul celui de-al doilea tronson, vor fi reîncărcate pe parcurs prin colectarea curentului de pe linia aeriană. Datorită acestora, Trollino va putea opera și fără sursă de alimentare externă. Prin apăsarea unui singur buton, șoferul va putea comuta de la linia aeriană la modul de conducere a bateriei de tracțiune.

Aceste troleibuze de peste 24 de metri vor oferi spațiu pentru 160 de pasageri, dintre care 60 pe scaune. Senzorii de numărare a pasagerilor vor fi amplasați deasupra ușilor, dispuși într-un aspect de 2-2-2-2-2. Acest model inovator va prezenta o serie de facilități, sporind siguranța și confortul călătoriei. Operatorul Dopravný Podnik Bratislava a optat pentru soluții standard precum aer condiționat, Wi-Fi, iluminare LED în interior și porturi USB ușor accesibile. În plus, va fi instalat un sistem CCTV format din 7 camere externe și 9 camere care monitorizează interiorul vehiculului pentru a ajuta șoferul și pentru a spori siguranța pasagerilor.

Foto&info: Solaris567 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *