Solaris Bus și Primăria Craiova au semnat contractul pentru 16 autobuze electrice articulate

Solaris Bus și Primăria Craiova au semnat contractul pentru 16 autobuze electrice articulate

Solaris Bus & Coach S.A. și autoritățile din Craiova au semnat un contract pentru livrarea a 16 autobuze Urbino 18 electrice. Vehiculele articulate vor ajunge în Craiova în prima jumătate a anului 2021. Autoritățile orașului au optat pentru autobuzele cu baterii pentru prima dată în istorie, prin urmare, în cadrul contractului, Solaris va livra și dispozitive de încărcare, atât pentru încărcarea peste noapte, cât și pentru pantograf rapid.

Sistemul de acționare din autobuzele electrice articulate vor consta dintr-un motor central de 240 kW. Fiecare vehicul va fi echipat cu baterii Solaris High Energy.

Aceasta este prima investiție făcută în autobuzele cu baterii pentru Craiova. Conform contractului, Solaris este responsabilă și pentru livrarea infrastructurii necesare de încărcare. Alături de autobuze, orașul va primi și 20 de dispozitive de încărcare. Pe tot parcursul zilei, autobuzele electrice Urbino își vor reîncărca bateriile cu ajutorul a 4 încărcătoare pentru pantograf, în timp ce noaptea, reîncărcarea se va face folosind 16 dispozitive cu priză.Foto&info: Solaris Bus

1.706 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *